Foto: govilnius, rigastories/Instagram

"Mīļā Rīga, Viļņa nekad neguļ un Šaltibarščiai pieder Lietuvai" – ar šādu parakstu savos sociālo mediju kontos atbildi Rīgas publicētajam video auksto zupu ķildā sestdienas vakarā publicējusi Viļņas tūrisma attīstības aģentūra, ietverot video arī latviešiem pazīstamo parunu "kāpēc ola māca vistu?".

Jau rakstīts, ka 1. jūnijā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā ar vērienu notika jau otrais Šaltibarščiai jeb "aukstās zupas" festivāls. Kamēr lietuvieši pagājušajā nedēļā vēl tikai gatavojās šiem vērienīgajiem svētkiem, Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūra sociālajos medijos izvietoja asprātīgu video pierādījumu tam, ka latviešu brūvējums šajās sacīkstēs par aukstās zupas piederību un līderes statusu ir cienīgs uzvarēt.

Lietuvas "Delfi.lt" sestdien ziņoja, ka šogad šī aukstās zupas festivāla viesi sēdējuši pie visgarākā šī ēdiena galda, kura garums sasniedza 362 metrus. Tiek minēts, ka tāds ir gadu skaits, kopš pirmās lietuviešu aukstās zupas priekšteces pieminēšanas Viļņā.

Uzzināt, kā lietuvā gatavo "zupu cīņā" iesaistīto veldzējošo ēdienu un pašiem to pagatavot iespējams, izlasot šo rakstu.

Savukārt 10 pašmāju aukstās zupas receptes izlasāmas šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!