Foto: Vida Press/Privātais arhīvs
Kā verdošs katliņš ar jaunu versmi šobrīd platformā "X" (vecais tviteris) mutuļo mūžsenais temats par to, kuram būtu jāsedz randiņa rēķins. Anonīms konts "Tinder40+" publiskoja saraksti, kurā jelgavniece Laura stāsta par nule pieredzēto tikšanos ar vīrieti. Pēc randiņa viņš uzskatīja, ka rēķina apmaksā jāpiedalās arī Laurai, proti, jāsamaksā sava daļa – 10 eiro.

Anonīmais vēstījums divu dienu laikā sasniedzis jau 360 tūkstošu lielu auditoriju – tik populārs kļuvis šis tvīts. Lauras un viņas "pielūdzēja" rēķins veidoja 20 eiro, un vīrietis uzskatījis, ka tas jāsedz abiem vienlīdzīgi. Sievietei šāds gājiens sagādājis nepatīkamus brīžus.


Simtiem iksotāju metās paust savu viedokli, kam tad būtu jāmaksā rēķins par pirmo randiņu, tomēr īpašu popularitāti izpelnījies "X" lietotājs Dāvids Zalāns, kurš, kā saka daudzi, var pretendēt uz gada stulbākā tvīta titulu. Jaunais vīrietis pamanījies aizskart citas 40 gadu vecumu sasniegušas dāmas, proti, Zalānaprāt, šajā vecumā būtu jāpriecājas jau par faktu vien, ka kāds gribējis tevi izvest ārpus mājas.

Saņemot sašutuma šalti, Zalāns savu domu precizēja: viņaprāt, pa randiņiem būtu jāstaigā cilvēkiem, kas par rēķiniem un to apmaksu vispār nedomā, jo ir iemīlējušies.


Lūk, divu dāmu saruna par karsto tematu. Allaž mutīgā režisore Alise Zariņa uzskata, ka izmaksāšanu nedrīkst pieprasīt, savukārt Ieva spriež, ka jāmaksā tam, kurš aicināja:


Iksotāja Ruta piesauc sen aizmirstas patiesības, bet Andris norāda, ar ko viņam laipnība beigusies:


Disputā par maksāšanu nespēja klusēt arī vīriešu žurnāla "Klubs" galvenais redaktors Aivars Pastalnieks. Viņš analizē, ka pastāv risks arī uzrauties uz alfonsiem.


Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova ironizē īsi:


Bijušajai LTV sejai Ievai Strazdiņai nepatīk, ja puisis "uzsauc":


Bet mūziķim Ralfam Eilandam randiņošanas smalkajās matērijās viss ir skaidrs un saprotams – gluži kā raiderī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!