Foto: Shutterstock

Mūsu platuma grādos gandrīz visiem bērniem ir nepieciešams D vitamīnu uzņemt papildus. Taču vecākiem jābūt uzmanīgiem, izvēloties uztura bagātinātāju, to lietojot un uzglabājot. Eksperti skaidro, kādas iespējas tiek izskatītas saistībā ar neseno gadījumu, kur vairāki bērni D vitamīna pārdozēšanas dēļ nonāca slimnīcā, un kā rīkoties, lai uztura bagātinātāja lietošana būtu droša.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD )Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere atgādina, ka, saņemot informāciju par bērnu saindēšanos no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), dienests uzdeva apturēt uztura bagātinātāja "NATEO D pilieni FORTE" (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā; partijas nr. 262301) izplatīšanu un uzsāka pārbaudi. Plānots noskaidrot D vitamīna koncentrāciju produktā, kā arī to, vai lietošanai paredzētā deva tiek sasniegta, izmantojot noteikto pilienu skaitu.

Savukārt BKUS Bērnu slimību klīnikas virsārste endokrinoloģe Iveta Dzīvīte-Krišāne, atbildot uz jautājumu, vai pastāv iespējamība, ka uztura bagātinātāji lietoti neatbilstoši, norāda, ka to nevar izslēgt, jo to nevar pārbaudīt. "Tāpat nevar izslēgt iespēju, ka uztura bagātinātāja dozēšana ir neatbilstoša instrukcijā rakstītajam," viņa piebilst. Tāpēc arī uzsāktas pārbaudes.

Bez D vitamīna neiztikt

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!