Foto: Shutterstock

Vai seksa ilgtermiņa attiecībās ir mazāk, tas kļuvis garlaicīgs, neērts un varbūt pat obligāts, nevis kārdinošs? Neuztraucieties! Jūs neesat vienīgie. Tāpat kā ikviens no mums noveco un laika gaitā mainās, izmaiņas pieredz arī mūsu seksuālā dzīve. Proti, tas, kas iekvēlināja un uzbudināja pirmoreiz, tagad vairs tā neuzrunā. Bet kāpēc tas tā ir? Un ko darīt lietas labā?

Skaidrs, ka sekss bieži ir bijis gandrīz katra cilvēka dienaskārtības augšgalā. Pusaudža gados runas visbiežāk bija par to, vai un kādu vēlamies vai nevēlamies pirmo reizi, pēcāk, jau divdesmit gadu vecumā, – par to, cik daudz seksa katra ikdienā ir, tad pievērsāmies eksperimentēšanai. Bet tagad, kad esam ilgstošās attiecībās, runa ir vien par to, ka seksa nav tik daudz, kā kādreiz par to runājām un domājām. Kāpēc tā?

Kā izrādās, tu neesi viens! Pagājušajā gadā Lielbritānijā veiktā pētījumā par seksuālo attieksmi tika konstatēts, ka sievietēm, dzīvojot kopā ar partneri, divreiz biežāk nekā vīriešiem trūkst intereses par seksu.

Sauthemptonas Universitātes un Londonas Universitātes koledžas pētnieki, kas veica šo pētījumu, atklāja – lai arī kā vīrieši, tā sievietes ar vecumu zaudē kaisli, tieši sievietes bieži vien ir tās, kuras ilgākās attiecībās kļūst vēsas, ziņo medijs "Graziadaily". Iemesls tam varētu būt šāds – sieviete laika gaitā kļūst par māti, dara vairāk mājas darbu, kas, bez šaubām, var ietekmēt dzimumtieksmi.

Bet patiesībā svarīgi atcerēties, ka seksuālā iekāre vairāk saistīta ar attiecību kvalitāti, nevis to ilgumu. Ko darīt, lai seksuālās dzīves kvalitāte nemazinātos? Lūk, astoņas patiesības par seksu ilgtermiņa attiecībās.

Partneriem ar zemāku libido nav nepieciešams "vienkārši to darīt"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!