Foto: Shutterstock
"Tas izraisa vēlmi, bet atņem sniegumu," tā alkohola ietekmi uz seksu noraksturojis Viljams Šekspīrs savā traģēdijā "Makbets". Un nudien, šis spriedums ir tuvu patiesībai, jo lai arī kā šķistu, ka grādīgais dzēriens ķermeni atslābina un pretējais dzimums uzbudina daudz ātrāk, performance ne vienmēr ir tā labākā. Kā tad tieši alkohols ietekmē vīriešu seksuālo sniegumu un ar kādiem citiem paņēmieniem to var uzlabot?

Kā pierāda pētījums, viens (vai divi) dzēriens, kas satur aptuveni 14 gramus tīra spirta (kas ir aptuveni 0,3 litrus alus, standarta vīna glāze vai maza glāzīte stiprā dzēriena) vīriešos, kuri sver aptuveni 86 kilogramus, palielina seksuālo vēlmi un uzbudinājumu. Savukārt lielākās devās alkohols jau kļūst par spēcīgu centrālās nervu sistēmas nomācošu līdzekli. Turklāt pierādīts, ka pat doma par alkohola lietošanu dažos vīriešos palielina seksuālo vēlmi – viņi kļūst uzbudināti neatkarīgi no tā, vai patiesi vēlāk dzers alkoholu.

Dažkārt pastāv mīts, ka alkohola ietekmē vīriešiem rodas problēmas ar erekciju. Taču viss atkal atkarīgs no tā, cik daudz grādīgā tieši tiks izdzerts. Ja tās ir mazas devas, piemēram, tikai viens dzēriens dienā, tad alkohols pat nodrošina zināmu aizsardzību pret erekcijas disfunkciju, kamēr lielākas devas (divi vai vairāki dzērieni stundā) rada erekcijas problēmas, jo alkohols samazina asins plūsmu uz dzimumlocekli, palielina angiotenzīna (hormons, kas saistīts ar erektīlo disfunkciju) līmeni un, kā jau minējām, nomāc centrālo nervu sistēmu. Kā ar priekšlaicīgu ejakulāciju? Tieši tā pati atbilde – mazas devas to īpaši neietekmē, taču liels alkohola daudzums var rezultēties priekšlaicīgā vai aizkavētā ejakulācijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!