Eksprezidents Valdis Zatlers nav zaudējis ārsta iemaņas – lidojumā no Stambulas uz Rīgu viņš meties palīgā kādam cilvēkam, kam reisā kļuvis slikti, šonedēļ ziņo pašmāju dzīvesstila prese. "Viņam pašam ir grūti pārvietoties, bet šajā gadījumā viņš bija gatavs skriet, lai sniegtu palīdzību līdzcilvēkam," ne bez lepnuma saka Zatlera kundze Lilita.

Zatlers kopā ar kundzi bija devušies uz Saūda Arābijas galvaspilsētu Rijādu, pāris no turienes izlidojis naktī, priekšā – pārsēšanās Turcijā, lai tālāk dotos uz Rīgu. Tieši reiss no Stambulas uz Rīgu izrādījies liktenīgs kādam gados jaunam pasažierim, kuram lidmašīnā kļuvis slikti.

Eksprezidents cieši gulējis, kad Lilita Zatlere izdzirdējusi stjuartes aicinājumu atsaukties kādu ārstu, turklāt tas bijis jau otrais aicinājumus. Zatlera kundze piebikstījusi vīram.

Kā zināms, pirms stāšanās Valsts prezidenta amatā Zatlers bija viens no labākajiem ķirurgiem Latvijā.

Kā Zatlers klāsta izdevumam "Privātā Dzīve", stjuarte sākotnējusi gribējusi zināt Zatlera diploma numuru, taču to viņš no galvas nezinot, vienlaikus piedāvājis savu palīdzību sirdzējam. Pasažierim reibusi galva, bijis slikti. Zatlers izmērījis asinsspiedienu, padzirdījis cilvēku, parunājies. Lēnām vīrieša pašsajūta uzlabojusies. Žurnālam viņš stāsta, ka šī nav pirmā reize, kad lidmašīnā noderējušas mediķa zināšanas.

Lilita Zatlere izdevumā "Kas Jauns" slavē savu vīru: "Es vienmēr esmu atbalstījusi un lepojusies ar Valdi, un šī reize, kad viņš nedomājot metās glābt līdzcilvēku, protams, nav izņēmums!"

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!