Nekrīti izmisumā - nodrošinies ar vitamīniem un zāļu tējām!
Ja ir jau par vēlu un iesnu vai gripas simptomi jau sāk izpausties, nepadodies - cīņa vēl nav zaudēta. Centies saglabāt veselību ar pareizu diētu, dzerot daudz ūdens un atpūšoties. Iespējams, ka ēdienkartē jāiekļauj papildu vielas, kas stiprinās tavu imūnsistēmu.

Atceries, ka zāļu tējiņas ir zāles, tāpēc tās jālieto saprātīgi - ja neesi pārliecināta, kādās devās tās lietojamas, vai tu lieto arī citas zāles, vai arī tev rodas kādas citas bažas, pirms zāļu tēju lietošanas konsultējies ar speciālistu.

C vitamīns
Lai gan zinātnieki un alternatīvās medicīnas pieritēji turpina strīdus par C vitamīna spēju novērst iesnu/gripas infekciju, visi tomēr ir vienisprātis, ka šī vitamīna lietošana mazina slimības smagumu un ilgumu.

Ehinaceja
Ehinaceja palīdz stimulēt un nostiprināt imūnsistēmu, kā arī attīra limfu.

Ķiploks
Ķiploks pazīstams kā asins attīrītājs un dabiska antibiotika.

Piparmētra
Gan kā tēja, gan tablete, piparmētra brīnišķīgi atvieglo elpošanu caur degunu.

Rozmarīns
Rozmarīns stimulē asins cirkulāciju, palīdz remdēt galvas sāpes, un rozmarīnam piemīt antiseptiskas un pretiekaisuma īpašības.

Timiāns
Palīdz sadalīt gļotas, kas uzkrājušās plaušās, un tikt galā ar infekciju.

Cinks
Cinks veicina šūnu vairošanos, stiprina imunitāti un aizsargā pret brīvo radikāļu iedarbību. Cinka preparāti pieejami gan tablešu, gan stikleņu veidā. Stiklenes arī veido aizsargkārtiņu rīklē, palīdzot to aizsargāt pret infekciju. Taču, ja saslimšana ir nopietna, netēlo svēto un neej uz darbu, patiesībā tā tu tikai veicināsi vīrusa izplatīšanos. Labāk paliec mājās gultā un, ja stāvoklis pasliktinās, izsauc ārstu.

Augļu un dārzeņu faktors
Fizisko vingrinājumu un ūdens faktors
Saprātīgi pasākumi
Neļauj gripai gūt virsroku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!