Foto: stock.xchng

Jautājums: Man ilgu laiku nebija dzimumattiecību ar vīru, un menstruācijas man beidzās agri - 43 gadu vecumā. Tad atradu vīrieti un mēs iemīlējāmies, kaut man ir 58 gadi. Pēc dzimumattiecībām man parādījās gaiši izdalījumi, bez ieliktnīšiem vairs nevaru. Kā domas ir pie viņa, tā izdalījumi ir vairāk. Līdz tam es dienu varēju nostaigāt ar ideāli tīru veļu visu dienu. Vai tā ir normāla parādība?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Atbilde: Uz šo situāciju var paskatīties divējādi. Pirmkārt, nevaru teikt, ka ir normāli, ja jūs sūdzaties par pastiprinātiem izdalījumiem. Pareizākais šādā situācijā būtu veikt ginekoloģisku izmeklēšanu, lai precizētu iemeslus, kas var būt dažādi - gan gļotādas izmaiņas saistībā ar vecumu un menopauzi, gan mikrofloras izmaiņas, atsākot dzimumdzīvi pēc ilgāka pārtraukuma, gan, protams, arī kāds iekaisums vai infekcija.

No otras puses pastiprināta sekrēcija dzimumceļos pie seksuāla uzbudinājuma, pat ja tas ir tikai iedomu līmenī, ir visai normāla parādība, par ko drīzāk būtu jāpriecājas nevis jāskumst.

Es ieteiktu Jums veikt ginekoloģisku pārbaudi, lai pārliecinātos, ka esat vesela, un tad ne par ko nesatraucoties, izbaudīt mīlestību, ko liktenis Jums ir dāvājis.

Ar cieņu - dr.Daiga Baranovska

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!