Foto: Privātais arhīvs
Pēc pīrsinga izduršanas ausī kāda vienpadsmit gadu veca meitene no Lielbritānijas bijusi spiesta pavadīt nedēļu slimnīcā, cīnoties ar negaidīti smagu infekciju, kas mazajai Destinijai gandrīz laupījusi ausi, vēstī izdevums "Dailymail".

Meitenītes ausij bija nepieciešamas ne tikai astoņas šuves, bet arī īpaši smagas antibiotikas, un šobrīd Destinija iziet sešu nedēļu garu rehabilitācijas kūri.

Kā informē Destinijas vecāki, meitene ausi caurdūrusi pie sertificēta meistara, un par tuvojošos nelaimi nekas nav liecinājis, līdz kādu rītu Destinija pamodusies ar uzpampušu un sāpošu ausi, kurā divu nedēļu laikā nemanāmi bija attīstījusies infekcija.

Meitene vēlreiz apmeklējusi salonu, kur no tās ticis izņemts auskars, apstrādājot dūruma vietu, kā arī ievietojot jaunu pīrsingu, tomēr situācija pasliktinājusies.

"Protams, caurdurot kādu ķermeņa daļu, pastāv zināms infekciju risks. Tomēr tas, ko viņi manas meitas ausij izdarīja pat pēc otrās salona apmeklēšanas reizes, ir kas neaptverams. Destinijas auss, jau atgriežoties mājās, bija palikusi divreiz lielāka," nepatīkamo atgadījumu atminas meitenītes māte.

Redzot, ka auss turpina pampt, Destinija nogādāta pie ārsta, tomēr arī izrakstītās antibiotikas šai gadījumā bijušas bezspēcīgas, un meitenīte tika nosūtīta pie citiem speciālistiem.

Tur pīrsings no Destinijas auss tika izgriezts, un tai tika uzliktas šuves, kā arī meitene trīs dienas uzturējās slimnīcā, tomēr pēc izrakstīšanās Destinijai tur nācās atgriezties, lai vēl sešas dienas caur sistēmu uzņemtu īpaši stipras antibiotikas.

Kopumā Destinijai tika veiktas divas auss šūšanas procedūras, divas operācijas, izņemot daļu infekcijas rezultātā sapuvušo auss skrimšļu, piemērots īpaši spēcīgu antibiotiku kurss, kā arī ārsti ausī ievietoja drenāžas, tā neļaujot tajā uzkrāties asinīm, nemitīgi palielinot pampumu.

Pīrsingu salona pārstāve, komentējot šokējošo gadījumu, savu vainu noliedza, uzsverot, ka salonā tiek ievēroti pilnībā visi higiēnas un drošības noteikumi, kā arī apgalvojot, ka ik nedēļu tiek izdurti simtiem pīrsingu, kas reizēm iekaist, tomēr pēc to nomainīšanas situācija vienmēr ir uzlabojusies, un šāds gadījums viņas praksē bijis pirmo reizi.

Tāpat salona pārstāve uzsvēra, ka speciālistu vainas dēļ infekcija ausī būtu radusies jau diennakti pēc pīrsinga izduršanas, nevis tikai divas nedēļas vēlāk, kā arī gan Destinijas pirmajā, gan otrajā salona apmeklējuma reizē meitenītei tika sniegtas detalizētas instrukcijas par auss kopšanu, ko viņa, visticamāk, nav ievērojusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!