Foto: Shutterstock
Anglijas zinātnieki nesen veiktā pētījumā noskaidrojuši, ka bīstamākais diennakts laiks diētas ievērošanā ir pulksten 22.47, kad visbiežāk tiek pārkāpta apņemšanās izvairīties no vakara našķēšanās, vēstī izdevums "Cosmopolitan".

Šai laikā tiek gatavota tēja, kas nereti tiek papildināta ar cepumiem vai sviestmaizēm un nereti rezultējas ar impulsīvās pārēšanās lēkmēm, kuru pamatā ir grožos turētais izsalkums.

Pētnieki uzsver, ka šo paradumu īpaši veicina brokastu neēšana, tādējādi rosinot pastiprinātu apetīti vakaros. Kā izrādās, šo dienas svarīgāko ēdinreizi izlaiž aptuveni puse no tūkstoš pētījumā aptaujātajiem dalībniekiem, kā galveno attaisnojumu minot cenšanos zaudēt svaru.

Neskaitāmos pētījumos pierādīts, ka brokastu neēšana svara pieaugumu patiesībā veicina, kā arī uztura speciālisti uzsver, ka pilnvērtīgas un veselīgas brokastis uzlabo koncentrēšanās spējas un atmiņas darbību, kā arī palīdz cīnīties pret stresu un ļauj cilvēkam saglabāt vajadzīgo fizisko formu.

Tāpat brokastis veicina pareizu ēšanas paradumu izveidošanos, kas nozīmē, ka arī turpmākās dienas laikā cilvēks dos priekšroku ar uzturvielām un vitamīniem bagātiem ēdieniem, nevis uzkodām un dažādiem našķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!