Foto: Shutterstock
Zināms, ka pilnvērtīgs uzturs, kā arī aktīvs dzīvesveids ir atslēga uz veselīgu un labi funkcionējošu organismu. Protams, ne vienmēr ir viegli ievērot noteiktu diētu vai pārvarēt nogurumu, lai dotos uz treniņu, tomēr pastāv pāris priekšnoteikumu, kas ievērojami uzlabos tavu dzīves kvalitāti arī bez liekas piepūles, un tos apkopojis arī izdevums "iVillage".

Izkusties arī ofisā!


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ilgstoša sēdēšana un mazkustīgums atstāj negatīvu iespaidu uz veselību pat tad, ja laiku pa laikam atminies par ķermeņa izstaipīšanu un pāris vingrojumu veikšanu.

Lai no tā izvairītos, ik pa 45 minūtēm dodies izlocīt kājas un uzņemt svaiga gaisa devu! Tas ne tikai uzlabos tava darba kvalitāti un veselību, bet arī paildzinās dzīvi, jo, kā izrādās, jo ilgāku laiku cilvēks pavada sēžot, jo lielāks ir pāragras nāves risks.

Izbaudi aukstu dušu!


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kontrastdušas, kā arī mazgāšanās aukstā ūdenī uzlabo asinsriti, noskaņojumu un piešķir ķermenim tonusu.

Tāpat mazgāšanās un peldēšanās aukstā ūdenī veicina organisma dabisko antioksidantu izdalīšanos, kas stiprina imunitāti. Ieteicamākais aukstas dušas ilgums ir piecas minūtes, tomēr vislabāk ir ievērot trīsdesmit sekunžu garus siltā un aukstā ūdens nomaiņas intervālus.

Stiprini draudzību!


Foto: PantherMedia/Scanpix
Cilvēkiem, kuriem ir cieša saikne ar saviem tuviniekiem un draugiem, ir krietni spēcīgāka imūnsistēma, kas ļauj izvairīties no dažādiem vīrusiem un saaukstēšanām.

Tāpat pētījumos atklāts, ka draugu trūkums palielina sirdslēkmes iespējamību par piecdesmit procentiem, savukārt regulāra kontaktēšanās ar domubiedriem aci pret aci, nevis izmantojot internetu un telefonu, sirdsdarbību uzlabo.

Ķiploku spēks


Foto: F64
Ķiploki pazemina asinsspiedienu, kā arī holesterīna līmeni, cīnās ar stafilokoku infekcijām un darbojas kā spēcīgs antioksidants.

Austrālijas zinātnieki arī atklājuši, ka cilvēki, kas uzturā regulāri lieto ķiplokus, slimo uz pusi mazāk par cilvēkiem, kas no tiem atsakās.

Tādēļ pievieno tos dažādiem ēdieniem kā piedevu, kā arī lieto svaigā veidā, jo tieši, šādi pagatavoti, tie satur lielāko vitamīnu daudzumu.

Guli diendusu!


Foto: PantherMedia/Scanpix
Jo vairāk laika pavadi guļot, jo vairāk paaugstinās to šūnu skaits, kas cīnās ar dažādām saslimšanām, savukārt miega trūkums rada veselības traucējumus, kā arī kalcija noārdīšanos un samazina organisma pašatjaunošanās spējas, kas ir vitāli nepieciešamas paaugstinātas intensitātes slodzes un stresa laikā.
 

Ideālākais diendusas snaudas laiks ir no pulksten vieniem līdz trijiem pēcpusdienā, kad organismam visvairāk nepieciešama spēka rezervju atjaunošana.

Ievēro mērenību alkohola patēriņā!


Foto: PantherMedia/Scanpix
Alkohola lietošana nelielās devās pagarina dzīves ilgumu, kā arī mazina sirds slimību risku par divdesmit līdz pat piecdesmit procentiem.

Tāpat pētījumos atklāts, ka cilvēki, kas regulāri mazās devās lieto alkoholu, retāk sirgst ar dažādām kaitēm, kā arī tiek hospitalizēti krietni mazāk reižu nekā cilvēki, kas nedzer vispār.

Samazini stresu!


Foto: F64
Nav noslēpums, ka pārlieka stresa izjušana rada bezmiegu, enerģijas trūkumu, muguras sāpes, caureju, depresiju, apetītes trūkumu, diabētu, paaugstinātu asinsspiedienu un pat krampjus.

 Šai sakarā speciālisti iesaka vismaz trīs reizes nedēļā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, elpot aromātiskas eļļas ar nomierinošu iedarbību, kā arī brīnumus dara pat vienkārša izsmiešanās draugu lokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!