Foto: Publicitātes attēli
Kāda Anglijas iedzīvotāja, kas stresa rezultātā deviņu gadu garumā regulāri plēsusi savas skropstas, ciešot no trihotilomānijas, izrauto matiņu vietā pārstādījusi to transplantus, vēstī izdevums "Daily Mail".

Sieviete, paturot noslēpumā savu vārdu, atklājusi, ka no sešu līdz piecpadsmit gadu vecumam cietusi no tieksmes izplēst savas skropstas, kā rezultātā matiņu folikuli kļuvuši tik bojāti, ka jaunas skropstas vairs neaugušas, radot ievērojamu defektu sievietes vizuālajam izskatam.

Pārdzīvojot par savu acu izskatu, sieviete vērsusies pēc palīdzības pie speciālistiem un izmēģinājusi inovatīvu ķirurģisko operāciju - galvas matu pārstādīšanu plakstiņos.

Tā rezultātā sieviete atkal var lepoties ar krāšņām skropstām, tomēr galvas matu kopšanai raksturīgās īpatnības nu jāievēro, arī rūpējoties par jaunajām skropstām. Tādējādi sievietei tās regulāri jāapgriež un jāieloko.

"Kļūstot vecākai un saprotot, ka apkārtējie manu izskatu uzlūko ar neizpratni, pievēršot uzmanību neesošajām skropstām, neraugoties uz faktu, ka biju slimību pārvarējusi, sāka ciest mana pašapziņa.

Ik rītu modos ar dziļu depresiju un uzklāju biezu grima kārtu savām acīm pat pirms apsveicināšanās ar savu ģimeni, tomēr nu matiņu pārstādīšana šo murgu ir izbeigusi, un es atkal jūtos skaista," kādā intervijā savu prieku paudusi sieviete.

Kā skaidro speciālisti, skropstu pārstādīšanas procedūras kļūst arvien populārākas, jo mākslīgi pieaudzēto skropstu rezultātā ievērojami tiek traumēti dabiskie matiņi, traucējot sievietēm atgriezties pie sava dabiskā izskata. Tāpat skropstu pārstādīšanas procedūru izmanto sievietes, kas cieš no skropstu zuduma dažādu slimību dēļ.

Arī no specifiskās slimības trihotilomānijas mūsdienu saspringtajā vidē cieš arvien vairāk jaunu sieviešu. Tā rodas stresa rezultātā, un slimības simptomi ir vēlēšanās sev kaitēt, nodarot sāpes un izraujot matus, kas nereti pat tiek apēsti.

Tā rezultātā ar slimību sirgstošais cilvēks jūt kaunu un papildu neapmierinātību ar sevi. Slimība visbiežāk tiek ārstēta ar psihoterapijas, medikamentu un hipnozes palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!