Foto: Shutterstock
Labdien! Esmu 23 gadus jauna sieviete. Esmu studente, tāpēc finansiālu apsvērumu dēļ neesmu griezusies pie ārsta. Ko varētu nozīmēt stipras, krampjiem līdzīgas sāpes vēdera lejasdaļā tieši pēc mīlēšanās? Sāpes ir ļoti intensīvas, griezīgas, tā, ka nevar pat normāli pakustēties un šī nepatīkamā sajūta ilgst aptuveni 15 minūtes. Pa retam parādās nepatīkama smaka no maksts izdalījumiem un arī paši izdalījumi mēdz būt biezi un baltā krāsā - vairāk nekā parasti.

Ir bijušas aizdomas par piena sēnīti, jo bija parādījies ārējais iekaisums. Iegādājos aptiekā svecītes, lietoju kā norādīts instrukcijā, iekaisums pazuda, bet nepatīkamā smaka ik pa laikam parādās, kā jau minēju iepriekš. Mēnešreizes mēdz būt sāpīgas pirmajās divās dienās. Kontracepcijas tabletes nelietoju.

Atbild Gita Ruttasa, "Klīnika Piramīda", SIA

Labdien!
Jūsu aprakstītās sāpes vēderā pēc mīlēšanās varētu būt saistītas ar ovulāciju. Tās parasti ir pārejošas un īslaicīgas, cikla vidū. Ja sāpes nepāriet, noteikti jāapmeklē ārsts. Ja jāatbild par Jūsu izdalījumiem, tad ietektu Jums apmeklēt ginekologu, jo nepieciešams veikt papildus izmeklējumus.

Atbild Valērija Godunova, "Privātklīnika Jūsu ārsti", SIA , "Privātklīnika Jūsu ārsti", SIA

Labdien!

Tā iemesli var būt dažādi, tāpēc bez konsultācijas pie ārsta un ginekoloģiskās ultrasonogrāfijas nav iespējams pateikt. Runājot par izdalījumiem, būtu jāveic analīzes, lai varētu atklāt, kas ierosina šo infekciju, jo tikai tad ir iespējams uzsākt ārstēšanu.

Atbild A.Sizova, "D.N.S.", SIA, Ārstu prakse , "D.N.S.", SIA, Ārstu prakse

Labdien!

Jums jāapmeklē ārsts saistībā ar Jūsu minētajām sāpēm vēderā. Izdalījumi ar smaku varētu būt gardnarellas. Lai noteiktu precīzu diagnozi, ir nepieciešams veikt analīzes.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!