Foto: PantherMedia/Scanpix
Viens no efektīvākajiem fizisko aktivitāšu veidiem liekā svara zaudēšanā ir skriešana. Pat lēnā solī pieveikti pāris kilometri ne tikai dedzina liekās kalorijas, bet arī nostiprina imunitāti, paaugstina muskuļu tonusu un izturību, kā arī uzlabo sirds darbību. Šai sakarā piedāvājam septiņus padomus, kā skriešanu padarīt vēl efektīvāku, tā pēc iespējas ātrāk nometot arī svaru.

Palielini distanci

Lai sadedzinātu vairāk kaloriju treniņā, centies pakāpeniski paaugstināt skriešanas distanci. Ja vēl neesi tik spēcīga, lai skrietu ilgi, papildini treniņu ar enerģisku soļošanu. Mediķi nereti pauž uzskatu, ka svara zaudēšanā soļošana ir pat vēl efektīvāka, kā arī mazāk nogurdina sirdi.

Izmēģini intervāla treniņu

Intervāla treniņi paātrina vielmaiņu un ļauj organismam sadedzināt vairāk kaloriju bez milzu noguruma. Pēc iesildīšanās 5 līdz 6 minūtes skrien ar maksimālo ātrumu, tad pārej uz lēnu riksi 1 līdz 2 minūšu garumā, intervālus atkārtojot piecas reizes. Tas uzlabos tavu izturību un sniegs lielāku efektivitāti treniņam.

Nebaidies sevi izaicināt

Lai skriešanas treniņi sniegtu maksimālo rezultātu, centies laiku pa laikam pārbaudīt savas izturības robežas. Protams, seko līdzi sajūtām, lai izvairītos no pārpūles, tomēr nebaidies no intensīvākas slodzes, kā ierasts.

Neaizmirsti par uzturu

Lai cik kilometru tu noskrietu, svars nezudīs, ja vakaros pārēdīsies, bet dienas gaitā našķēsies. Ja vēlies zaudēt liekos kilogramus, atceries, ka svarīgākais ir kaloriju deficīts jeb patērē vairāk kaloriju nekā uzņem.

Ēd zaļumus un dārzeņus

Jebkurā diētā neiztrūkstoša loma ir salātiem, dārzeņiem un zaļumiem – tie satur šķiedrvielas un maz kaloriju, uzlabo gremošanas sistēmu un sniedz enerģiju, kā arī sāta sajūtu.

Izbaudi treniņus

Protams, skriešana reizēm ir garlaicīga un grūta, tomēr uztver to kā aizraujošu laika pavadīšanu veselības uzlabošanas nolūkos. Ja par treniņiem domāsi kā par piespiedu pienākumu, efekta nebūs, bet, izbaudot laiku, ko saspringtajā ikdienā vari pavadīt vienatnē ar sevi, skriešana ātri kļūs par patīkamu atkarību.

Piefiksē savu progresu

Ir pierādīts, ka cilvēki, kuri regulāri sveras, svaru zaudē ātrāk un biežāk. Ievieš svēršanos reizi nedēļā par paradumu, kā arī piefiksē savu progresu treniņos. Izmanto vienkāršu laika un distances mērīšanu vai arī mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas fiksēt sava treniņa intensitāti. Uzskatāmie rezultāti būs papildu motivācija!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!