Foto: PantherMedia/Scanpix
Teju katra sieviete ir dzirdējusi faktu, ka remdens citronūdens tukšā dūšā palīdz nomest lieko svaru. Tāpat aromātisko citrusaugli labprāt pievienojam ūdenim tā garšas uzlabošanas nolūkos. Tomēr par daļu citrona labo īpašību informētas neesam. Šai sakarā piedāvājam learni.st apkopoto informāciju par augļa vērtīgajām īpašībām.

Vēderam

Citroni stimulē ne tikai gremošanas sistēmas darbību, bet arī attīra aknas un uzlabo to darbību, kā arī mazina skābes izdalīšanos kuņģī un dedzināšanas sajūtas radīto diskomfortu.

Imunitātei

Citrusgļos, kā zināms, ir daudz C vitamīna, kas novērš saslimšanu ar dažādām infekcijas slimībām un stiprina imunitāti kopumā, kā arī nodrošina pilnvērtīgu dzelzs uzsūkšanos organismā.

Gremošanas traktam

Neveselīga uztura un ēšanas paradumu rezultātā zarnu mikroflorā mainās pH līmenis. Lai gan citroni šķiet skābi, tie spēj neitralizēt pārmēru skābu vidi, kas rodas, ja ēdam par daudz gaļas un siera, kā arī lietojam alkoholu.

Tīram ķermenim

Citronūdens ir efektīvs diurētiķis, tādējādi izvadot no organisma toksīnus. Tāpat citronos esošās vielas veicina aknu darbību uzlabojošu fermentu izstrādi.

Mundram prātam

Atsevišķi cilvēki apgalvo, ka glāze citronūdens no rītiem sniedz tādu pat mundrumu kā kafija. Iespējams, efektu rada organisma apgādāšana ar šķidrumu un skābekli, izdzerto glāzi ūdens uzreiz pēc pamošanās.

Ādai

Vitamīns C ir vitāli svarīgs cīņā ar brīvajiem radikāļiem, kas liek novecot mūsu ādai. Tāpat liela nozīme starojošas ādas uzturēšanā ir pienācīgai organisma mitrināšanai no iekšienes. Tādējādi citronūdens efektīvi pilda abas minētās funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!