Foto: PantherMedia/Scanpix
Ziemai kapitulējot gada siltās sezonas priekšā, nereti attopamies ar liekajiem kilogramiem un neveselīgu sejas krāsu, kas radusies, ilgstoši atrodoties tā dēvētajā ziemas ēdienu "komforta zonā". Lai sagatavotu sevi pavasarim un uzlabotu veselību, izdevums "Shape" piedāvā septiņus ēdienus, kas bez piepūles atbrīvos tavu organismu no toksīniem, kā arī sniegs nepieciešamo atsvaidzināšanu.

Zaļumu, augļu un ogu smūtiji

Milzu popularitāti iemantojušie veselīgie kokteiļi ir lieliska vitamīnu trieciendeva, kā arī zaļumos un atsevišķos augļos esošais hlorofils neitralizē kaitīgo toksīnu klātbūtni, uzlabojot imunitāti. Savukārt ogās esošie enzīmi cīnās ar brīvajiem radikāļiem, tā uzlabojot sejas ādu un sniedzot papildu enerģiju.

Zaļā tēja

Zaļā tēja ne tikai uzlabo vielmaiņu, bet arī novērš iespējamību saslimt ar vēzi. Tāpat tējas lapās esošās vielas uzlabo atmiņu un palīdz sadedzināt liekos taukus, kā arī sniedz ilgstošu mundrumu un palīdz koncentrēties.

Karijs

Šī garšviela satur īpašas vielas, kas tautas medicīnā tiek izmantotas cīņā ar dažādām slimībām, kā arī nervu kaitēm. Tāpat karijs izvada no organisma sārņus, kā arī veicina vielmaiņas darbību.

Kāposti

Kāposti satur deviņdesmit divus procentus ūdens un uzskatāmi par dabisko diarētiķi, kas ļauj izvadīt no organisma lieko ūdeni. Tāpat tas satur C, K, A, E vitamīnus un minerālvielas un izvada no organisma kaitīgos toksīnus, uzlabojot arī zarnu darbību.

Ananasi

Šie augļi satur enzīmus, kas šķeļ taukus, veicinot svara krišanos, kā arī izvada no organisma kaitīgās vielas. Tāpat ananāsi ir bagāti ar magniju, kas ir īpaši ieteicams sievietēm, kas cieš no pirmsmenstruālā sindroma, jo uzlabo noskaņojumu un nervu darbību.

Citroni

Citronos esošās vielas attīra asinis, kā arī normalizē organisma pH līmeni. Tāpat tie satur C vitamīnu, kas stiprina imunitāti. Speciālisti citronu iesaka pievienot ūdenim, tā bagātinot garšu, kā arī to sula ir lieliska piedeva salātiem.

Ūdens

Teju katrs zina, ka veselīga dzīvesveida pamatā ir pilnvērtīga ūdens uzņemšana. Sāc savu dienu ar ūdens glāzi, aktivizējot vielmaiņu, dzer to pirms ēdienreizēm, mazinot izsalkumu, kā arī rūpējies, lai fizisko aktivitāšu laikā tavs organisms neciestu no dehidratācijas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!