Foto: Shutterstock
Tuvojoties sauļošanās sezonai, vēlamies būt savā labākajā formā, lai izģērbšanās pludmalē liktu lepoties ar pievilcīgām formām, nevis kautrīgi slēpt slinkuma radītos tauciņus. Tiesa, arī slaidāko augumu īpašniecēm nereti nākas piesegt vidukli, jo vēders šķiet uzpūties un nedabiski liels. Iespējams, pie vainas ir pirms sauļošanās apēstie produkti, kas veicina vēdera pūšanos. Tos apkopojis arī portāls "Women's Health".

Gāzēti dzērieni

Ja esi atteikusies no dažādām limonādēm, tomēr gāzētu ūdeni vēl iekļauj savu ikdienas dzērienu sarakstā, iespējams, tieši tas, zarnās sakrājoties dzēriena gaisa burbuļiem, rada pūšanās sajūtu un gāzes.

Sāls

Sāļi ēdieni ne vienmēr rada gāzu krāšanos vēderā, bet tie noteikti veicina ūdens uzkrāšanos organismā, kas likumsakarīgi rezultējas apjomīgākā vēderā.

Krustziežu dzimtas dārzeņi

Lai gan kabači, brokoļi un kāposti ir lieliska veselīgas diētas sastāvdaļa, tajos ir rafinētais cukurs, kas bieži vien izraisa gāzu krāšanos zarnās jeb meteorismu.

Košļājamā gumija

Lai gan šķiet, ka košļājamā gumija ir pilnībā nekaitīga, to gremojot, tiek norīts liels daudzums gaisa, kas uzkrājas vēdera dobumā.

Saldi alkoholiski kokteiļi

Lai gan kokteiļi, piemēram, "Pina Colada" un "Sex on the Beach", šķiet lelisks papildinājums pludmalē pavadītai dienai, alkohola un cukura kombinācija nebūt neliks priecāties tavam vēderam – tas uzpūtīsies, kā arī vari riskēt iedzīvoties kuņģa dedzināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!