Foto: PantherMedia/Scanpix
Nelāga elpa grauj ne tikai pašapziņu, bet arī traucē veiksmīgām savstarpējām attiecībām ar līdzcilvēkiem. Iepazīsties ar "Women's Health" padomiem, kā novērst nepatīkamo aromātu un tā efektīvi atbrīvoties no delikātās problēmas!

Rūpējies par mutes dobuma veselību

Svaigas elpas svarīgākais priekšnoteikums ir vesels mutes dobums. Kariess, zobakmens, zobu aplikums un smaganu slimības rada baktērijām draudzīgu vidi, kas savukārt ierosina nepatīkamu elpas aromātu.

Rūpējies par saviem zobiem, ne tikai tos tīrot un diegojot, bet regulāri apmeklējot arī zobārstu un higiēnistu!

Neaizmirsti par mēli

Tīrot zobus, nereti piemirstam, ka no aplikumiem jāatbrīvo arī mēle – tieši tur vairojas un uzturas lielākā daļa baktēriju, kas rada arī nepatīkamu elpu.

Atsakies no saldumiem

Mutes dobumā esošās baktērijas reaģē uz cukura fermentiem, tāpēc, ja elpas atsvaidzināšanas nolūkos lieto košļājamo gumiju vai ledenes, atceries, ka to sastāvā esošais cukurs situāciju tikai pasliktinās. 

Izvēlies produktus, kas cukuru nesatur, kā arī samazini tā patēriņu ikdienas maltītēs.

Regulāri padzeries

Siekalās esošās vielas iznīcina baktērijas, tāpēc, ja mute kļūst sausa, pasliktinās arī elpa. Lai no tā izvairītos, regulāri padzeries, itrinot organismu kopumā, kā arī mutes dobumu.

Neatsakies no ogļhidrātiem

Nereti nelāga elpa rodas augsta olbaltumvielu satura diētas rezultātā. Tās laikā organisms enerģiju gūst nevis no ogļhidrātiem, bet, šķeļot taukus, kā rezultātā organismā veidojas ķīmiskas vielas, kas rada sliktu elpu.

Dzer tēju

Pētnieki atklājuši, ka melnajā un zaļajā tējā ir vielas, kas mazina baktēriju, kas rada sliktu elpu, veidošanos, kā arī apkaro nelāgu elpas aromātu, kas radies specifisku produktu ēšanas dēļ.

Pārbaudi veselību

Nereti slikta elpa ir arī hronisku slimību simptoms un var liecināt par diabētu, elpceļu saslimšanām, kā arī aknu vai nieru darbības traucējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!