Foto: Publicitātes foto
Pludmales sezonai sākoties, aktualizējas jautājums par iespējām uzlabot figūru un mazināt ādas celulītu. Iedarbīgs ierocis cīņā ar celulītu un liekajiem centimetriem ir limfas stimulācijas masāža. Lai paplašinātu iedzīvotāju iespējas iepazīt šo procedūru, masāžas studiju tīkls "Figura Line" 6. un 7.jūnijā aicina daiļā dzimuma pārstāves apmeklēt "Atvērto durvju dienas" studijās visā Latvijā.

Visi, kas vēlas vairāk uzzināt, kas ir limfa un kā notiek pasaulē arvien populārākā limfas stimulācijas masāža, "Atvērto durvju dienā" var pieteikties uz bezmaksas 18 minūšu limfas stimulācijas masāžas iepazīšanās procedūru sev tuvākajā "Figura Line" studijā.

6.jūnijā "Atvērto durvju dienas" pasākumi notiks trīs masāžas studijās Rīgā – Juglā, Purvciemā un Stabu ielā, kā arī studijās ārpus Rīgas – Ogrē un Preiļos. Savukārt, 7.jūnijā visi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt masāžas studiju Vecrīgā, kā arī ārpus Rīgas - Siguldā, Madonā, Cēsīs, Jelgavā, Daugavpilī, Valmierā un Līvānos.

"Atvērto durvju dienās" masāžas studijās notiks dažādas bezmaksas lekcijas un prezentācijas. 

"Figura Line" studijā Vecrīgā ("Jēkaba kazarmās") notiks aktrises Agneses Zeltiņas rotu kolekcijas "SoulStoneS by Agnese Zeltina" prezentācija.

Studijā Juglā notiks lekcija par jaunākajām tendencēm kosmetoloģijā, savukārt, masāžas studijā Rīgā, Stabu ielā - izzinoša lekcija par sejas ādas kopšanu. Bet Ogrē dāmas aicinātas apmeklēt astroloģes Deinas Laiviņas lekciju par ēšanu un skaistumkopšanu saskaņā ar Mēness ciklu, kā arī uztura zinātnieces un žurnāla "Četras sezonas" recepšu autores Vitas Levkānes lekciju par jaunu alternatīvu metodi veselīga un garda ēdiena pagatavošanā.

Kā arī "Atvērto durvju dienu" apmeklētājiem būs iespēja piedalīties sarunās un diskusijās par veselīga uztura tēmām.

Uz bezmaksas procedūrām un lekcijām vēlama iepriekšēja pieteikšanās.

Sīkāka informācija par "Atvērto durvju dienu" norisi "Figura Line" studijās visā Latvijā - sociālajos tīklos "Facebook" un "Draugiem.lv", kā arī mājaslapā.

Kā celulīta rašanās ir saistīts ar limfu?

Tas, ko saucam par celulītu, ir izmaiņas mūsu zemādas taukaudu slānī - tie ir nepareizas formas audi, kas sastāv no taukiem, ūdens un toksiskām vielām, kas nav izvadītas no mūsu organisma. Par toksīnu un citu šūnu darbības "atkritumu" izvadīšanu no organisma, atbildīga ir tieši limfātiskā sistēma.

Celulīta rašanos ietekmē ļoti daudzi un dažādi faktori, no kuriem biežākie tomēr ir saistīti ar mūsu dzīvesveidu:

Ēšanas paradumi

Svarīgi ir atcerēties, ka nepieciešams regulāri ieturēt maltītes un ievērot, lai mūsu uzturs ir veselīgs un sabalansēts, jo būtiski uzņemt pietiekamā daudzumā visas barības vielas (arī taukus), kā arī vitamīnus un šķiedrvielas.

Mazkustīgs dzīvesveids

Daudziem šobrīd ir sēdošs darbs. Ilgstoša atrašanās sēdus palēnina gan asinsriti, kas kavē skābekļa piegādi šūnām, gan vielmaiņu kopumā, gan arī limfas cirkulāciju organismā. Palēnināta limfas cirkulācija audos kavē organisma dabisko attīrīšanos – toksīnu un citu šūnu darbības blakusproduktu izvadīšanu no organisma. 

Lai kompensētu ilgstošās darba stundas, kuras pavadām sēdus, būtu nepieciešamas regulāras fiziskas aktivitātes.

Šķidruma lietošanas paradumi

Nepietiekams ūdens patēriņš kavē daudzus procesus mūsu organismā, tostarp limfātiskās sistēmas normālu darbību, līdz ar to arī - dabisku organisma attīrīšanos.

Straujas svara izmaiņas

Tā saucamais "jo-jo efekts", kas nereti nāk līdzi dažādām "kampaņveida" uztura izmaiņām jeb diētām, ko ieturam, kad strauji samazinām svaru un tad tas tik pat strauji nāk atpakaļ, negatīvi ietekmē kopējo veselības stāvokli, jo rada papildus slodzes organismam. 

Kā arī tas pasliktina kopējo ādas stāvokli, veicinot ne tikai celulīta, bet arī citu ādas kosmētisko defektu rašanos.

Diemžēl, ja mums ir celulīts tas tāpat vien pats no sevis nepazudīs. Trīs pamatakmeņi uz kā balstās veiksmīga cīņa ar celulītu un arī liekajiem centimetriem ir sabalansēts uzturs, fiziskas aktivitātes un masāžas.

Kad līdz pludmales sezona ir klāt, daudzas no mums sev jautā – vai ir iespējams ko darīt, lai uzlabotu savu figūru iespējami īsā laikā nenodarot pāri organismam? Limfas stimulācijas masāža, kas tiek veikta uz speciāliem masāžas rīkiem jeb "ruļļiem", apvieno gan cīņai ar celulītu nepieciešamo minimālo fizisko aktivitāti, gan masāžu. 

Kā limfas stimulācijas masāža uzlabo figūru?

Limfas stimulācijas masāžas laikā tiek nodarbināti ārējie muskuļi un notiek tieša iedarbība uz ādu. Tādējādi tiek uzlabota gan asinsrite, gan limfas plūsma audos. 

Stundu garās limfas stimulācijas procedūras laikā izmasēsi pēdas, apakšstilbus, augšstilbus no visām pusēm, dibenu, vēdera augšējo un apakšējo daļu, sānus, rokas un plecu daļu. Visas procedūras garumā būs nepieciešams nedaudz arī pašai kustēsieties, kas sekmēs kaloriju sadedzināšanu. 

Kustēšanās nav intensīva, tāpēc procedūra vienlīdz piemērota dažāda vecuma un komplekcijas sievietēm.

Visas masāžas garumā ir iespēja ieslēgt un izslēgt infrasarkanās gaismas indikatoru, kas pastiprina masāžas efektivitāti par 70%. 

Infrasarkano staru viļņi sasilda ķermeni, un tas nodrošina fizisko un garīgo labsajūtu.

Procedūras rezultātā tiek iegūti tonizēti muskuļi, slaidāks augums, tvirtāka un stingrāka āda, kā arī mazāk izteikta tūska un celulīts. Visi šie procesi notiek pateicoties limfas plūsmas stimulēšanai un līdzi ar to - organisma attīrīšanai. Pirmos redzamos rezultātus vairāk kā 80% klientu sasniedz jau 2 nedēļu laikā, veicot 3 procedūras nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!