Foto: PantherMedia/Scanpix
Zināms, ka organisma normālai funkcionēšanai ir nepieciešams pietiekams šķidruma daudzums, ko uzņemam ikdienā. Šķiet, lai to paveiktu, atliek vien padzerties, tomēr portāls "Women's Health" apkopojis piecas izplatītākās kļūdas, ko pieļaujam, dzerot ūdeni un tā sevi tomēr pakļaujot dehidratācijai.

Padzeršanās fiziskas slodzes laikā, nevis pirms tās

Lai organisms neciestu no atūdeņošanās, nepieciešams padzerties ne tikai fiziskas slodzes laikā, bet arī pirms tās. Izdzer vismaz puslitru ūdens pusstundu pirms treniņa, lai neciestu no galvassāpēm un spēku trūkuma, kas ir pirmie simptomi nepietiekamam šķidruma daudzumam organismā.

Cenšanās izdzert astoņas glāzes dienā

Kā liecina pētījumi, patiesībā dienā jāizdzer vidēji 11,4 glāzes ūdens, lai organismā būtu pietiekami daudz šķidruma. Tiesa, ūdens daudzums atšķiras no cilvēku individuālajiem auguma izmēriem, kā arī to varam uzņemt, ēdot augļus un dārzeņus.

Piemēram, ābols ir pielīdzināms glāzei ūdens, un to satur arī gurķi, arbūzi, ogas un citrusaugļi.

Kafijas un tējas nedzeršana

Valda uzskats, ka kofeīnu saturoši dzērieni organismu atūdeņo, tomēr eksperti atzīst, ka tas ir tikai mīts. Tiem piemīt vien urīndzenošas īpašības, tāpēc pēc tases kafijas izdzer arī glāzi ūdens.

Neregulāra dzeršana

Lai organisms uzņemtu šķidrumu pietiekami un spētu to izmantot, atceries, ka jāpadzeras regulāri. Ja izdzersi litru ūdens vakarā, iedzīvosies vien sejas tūskā nākamajā rītā un nepieciešamībā regulāri apmeklēt tualeti.

Slāpju sajaukšana ar izsalkumu

Lai veicinātu kuņģa darbību un sāta sajūtas veidošanos, pirms maltītes izdzer glāzi ūdens. Tāpat padzeries, jūtot šķietamu izsalkumu – iespējams, tavs organisms ziņo vien par slāpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!