Kad jūti muguras sāpes, nevaino vien pārpūlēšanos sporta zālē vai sēdošo darba veidu. Ļoti iespējams, ka sāpju cēlonis patiesībā ir tavs apģērbs. Ciešas bikses un tik populārie zīmuļveida svārki traumē muskuļus un locītavas gluži tāpat kā augsti papēži un smagas somas, brīdina eksperti. Šai sakarā "Daily Mail" piedāvā arī citu veselībai nelabvēlīgu apģērbu aksesuāru apkopojumu.

Zīmuļveida svārki

Taisna piegriezuma un pieguļoši svārki liek ceļgaliem spiesties kopā, radot grūtības noturēt līdzsvaru un sabalansēt ķermeņa svaru. Tāpat ir apgrūtināta arī pieliekšanās spēja, ierobežojot kustības.

"Visvienkāršāk to ir darīt, saspiežot un saliecot ceļgalus, bet, ja šādi kustēsies ilgtermiņā, pēc kāda laika sāksi just sāpes mugurā, krustos vai cirkšņos," skaidro speciālisti.

Smagas kaklarotas

Kakla muskuļi, skriemeļi un saites ik dienas notur aptuveni 4,5 kg smagu svaru, ko sastāda mūsu galva. Ja šim svaram pievienosi arī apjomīgu un smagu kaklarotu, līdzsvars tiks izjaukts, jo balansam kaitē jebkas, kas mūsu kaklu liec uz priekšu vai atpakaļ.

Rezultātā vari iedzīvoties kakla un sprandas sāpēs, muskuļu savilkumos un arī nopietnos saišu bojājumos, kas ietekmēs gan tavu pašsajūtu, gan stāju.

Koriģējošā veļa

Ja vien koriģējošā veļa nav pārlieku cieša un satur daudz likra, tā veselībai nav kaitīga, bet, ja regulāri spīlējies īpaši ciešā veļā, būs apgrūtināta ne tikai tava elpošana un normāla gaita, bet tiks traumēti arī iekšējie orgāni, kas atrodas vēdera dobumā, kā arī radīsies asas sāpes, ciešot muguras lejas daļai.

Lences ap kaklu

Krūšturi, bikini vai topi ar lencēm, kas vijas ap kaklu, var likt tam rauties uz priekšu, īpaši, ja esi kuplu krūšu īpašniece.

Rezultātā tavi kakla muskuļi sāpēs, pleci būs salīkuši un iegūs apaļu formu, kā arī mainīsies stāja un, ļoti iespējams, attīstīsies arī sāpes mugurā.

Neatbalstošs krūšturis

Krūšturis, kas pietiekami nebalsta krūtis, var radīt sāpes plecos, tiem piedzīvojot pārmērīgu slodzi. Tāpat vari just saspringumu starpribu muskuļos un lāpstiņu rajonā.

Lielas somas

Ja esi paradusi nēsāt lielas somas, turklāt uz vienas un tās pašas rokas elkoņa, steidzami maini šo ieradumu!

Nevienmērīgais svara un slodzes sadalījums rada muskuļu pārslodzi, sāpes plecos un elkoņos, kā arī muguras lejasdaļā. Tāpat tas var izsaukt spēcīgas migrēnas lēkmes, tiekot nospiestiem nerviem, brīdina mediķi.

Pieguļoši džinsi

Ja tavi džinsi ir tik pieguļoši, ka nevari normāli spert soli, tavas locītavas nespēj absorbēt soļa radīto triecienu un rezultātā cieš gan muskuļi un locītavas, gan saites. Savukārt, ja džinsus papildina arī zema jostasvieta, vari rēķināties ar sāpēm kājās, rezumē eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!