Foto: Shutterstock
Veselīgs naktsmiers ir viens no nozīmīgākajiem faktoriem labai pašsajūtai un produktivitātei darbā. Ja pēdējā laikā ciet no bezmiega, iespējams, pie vainas ir tava ledusskapja saturs. Iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem produktiem, ko noteikti nav ieteicams ēst pirms došanās pie miera.

Kofeīnu saturoši dzērieni

Par kofeīna kaitīgumu zināms jau sen, tomēr atceries, ka, lai miegs būtu pilnvērtīgs, kafiju, tēju, kakao un kolu nedrīksti dzert vismaz astoņas stundas pirms došanās pie miera. Pretējā gadījumā iemigt būs grūtāk, jo kofeīns vēl nebūs izvadīts no tava organisma.

Alkohols

Lai gan šķiet, ka alkohols tieši palīdz iemigt, neskaitāmi pētījumi pierādījuši, ka tas rada mošanos naktī, izjaucot dziļā miega fāzi. Lai no tā izvairītos, nedzer vairāk par glāzi vīna, kā arī ne vēlāk kā divas stundas pirms miega.

Ūdens

Protams, šķidruma uzņemšana ir svarīga normālai organisma funkcionēšanai, tomēr, ja nakti gribi pavadīt gultā, nevis ejot uz labierīcībām, nedzer neko stundu pirms došanās pie miera.

Nogatavināti produkti

Puvušais siers, kūpināta zivs vai žāvēta gaļa - šajos produktos ir vielas, kas stimulē smadzeņu darbību un attiecīgi apgrūtina iemigšanu. Izvairies no šādām vakariņām un, ja ļoti kārojas sieru, labāk izvēlies svaigu produktu, piemēram, mocarellu.

Tomāti

Lai nekairinātu kuņģi, kas likumsakarīgi radīs miega traucējumus, pirms došanās gulēt neēd tomātus, kā arī skābus un asus produktus. Kā apgalvo eksperti, tos pat nav ieteicams ēst dienas otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!