Foto: Shutterstock
Iespējams, tev šķiet, ka ievēro visus higiēnas pasākumus, kas nepieciešami, rūpējoties par savu veselību. Taču, vai zināji, ka teju katrs trešais no mums pieļauj vismaz vienu higiēnai kaitīgu paradumu katru dienu? Tos apkopojis arī portāls goodhousekeeping.com.

Ūdens nolaišanas veids

Foto: Shutterstock

Ja, nolaižot ūdeni, neesi aizvērusi tualetes poda vāku, tad ūdens skalošanās brīdī tā pilītes, kā arī pārējais poda saturs (kas nebūt nav tas higiēniskākais) izplatās pa pārējo telpu pat divu metru rādiusā, liecina pētījumi, no kuriem pirmais veikts jau 1975. gadā, apstiprinot šī apgalvojuma patiesumu.

Lai mazinātu mikrobu izplatību telpā, tiem nosēžoties arī uz tavas zobu birstes, dvieļa un citiem higiēnas piederumiem, vienmēr atceries aizvērt poda vāku pirms ūdens nolaišanas!

Zobu birstes uzglabāšana kārbiņā

Foto: Shutterstock

Ja uzskati, ka tieši šādi tu savu zobu birsti pasargā no mikrobu savairošanās, tu maldies! Slēgta vide baktērijām ir krietni labvēlīgāka, jo kārbiņā birstītes sari žūst lēnāk, attiecīgi mitrumam radot pateicīgu vidi mikrobiem. Lai to novērstu, glabā zobu birsti vertikālā stāvoklī un neļauj tai pieskarties izlietnes vai spoguļa virsmām, kā arī citām zobu birstēm!

Kosmētikas piederumu glabāšana

Foto: Shutterstock

Grima piederumiem, ko izmanto kosmētikas uzklāšanai uz sejas, jāatrodas pēc iespējas tālāk no tualetes. Turklāt, ja glabā tos vannas istabā, ņem vērā, ka mitrā vide veicina mikrobu vairošanos. Lai uzturētu grima otas pēc iespējas tīrākas, regulāri tās izmazgā, kā arī neliec uz darba virsmām.

Dvieļu žāvēšana

Foto: Shutterstock

Ja žāvē dvieļus vannasistabā, nepakarini tos virs vannas vai līdzās dušas aizkariem – tas palēninās žūšanas procesu, kā arī, piemēram, uz dušas aizkariem esošās ziepju nogulsnes, netīrumi un ūdens nokļūs uz dvieļiem, līdz ar virkni mikrobu.

Telefona lietošana

Foto: Shutterstock

Ja, guļot vannā, esi iecienījusi sērfot internetā caur telefonu, labāk atsakies no šī ieraduma. Pētījumos atklāts, ka viss, kas atrodas vannas istabā un tualetē, ir klāts ar fekāliju daļiņām (2011. gadā veiktā pētījumā atklāts, ka tās ir uz 16 procentiem viedtālruņu), kā arī mikrobiem. Pat, ja tu pēc labierīcību apmeklēšanas nomazgā rokas, diez vai tu dezinficē arī telefonu, ko vēlāk liec pie savas sejas…

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!