Vizītē pie ginekologa kautrēšanās, neērtības sajūtas un nezināšanas dēļ sievietes nereti noklusē faktus par savu veselības stāvokli un dzīvesveidu, tā apgrūtinot ārsta darbu. Diemžēl arī mediķi ne vienmēr veic pietiekami rūpīgu pacienta iztaujāšanu, tāpēc iepazīsties ar pieciem goodhousekeeping.com apkopotiem jautājumiem, kas ikvienai sievietei jāpārrunā ar savu ginekologu.

Tavi kaitīgie paradumi

Ikviena tava darbība gluži likumsakarīgi atsaucas arī uz visu organismu – ja tev ir problēmas ar alkohola lietošanu vai reizēm aizraujies arī ar citām apreibinošām vielām, ļoti iespējams, tas ietekmē arī tavu seksuālo dzīvi un, likumsakarīgi, reproduktīvās sistēmas veselību. Lai atvieglotu ārsta darbu, informē savu ginekologu vismaz par faktu, ka laiku pa laikam piekop negatīvus ieradumus, tā ļaujot ārstam skaidrāk novērtēt situāciju!

Tavu seksa partneru skaits

Ginekologam nav tiesību tevi nosodīt, tāpēc, ja jūti šādu attieksmi, apsver iespēju piemeklēt sev citu ārstu! Ir svarīgi atrast savu uzticības personu, jo mediķim ir jāzina, kāds ir aptuvenais seksa partneru skaits, kā arī, cik aktīva ir tava dzimumdzīve – ja regulāri nododies gadījuma sakariem, nepieciešamība veikt analīzes seksuāli transmisīvu slimību noteikšanai ir krietni lielāka.

Tavi ēšanas paradumi un to iespējamie traucējumi

Ja ciet no nopietniem ēšanas traucējumiem, piemēram, anoreksijas vai bulīmijas, tas ietekmē gan tavu kopējo veselības stāvokli, gan kaulu izturību, gan reproduktīvās sistēmas darbību. Protams, ginekologs diezin vai uzmāksies ar nepiemērotiem jautājumiem, taču, iespējams, tieši šis ārsts sniegs tev noderīgu padomu, kā uzlabot dzīves kvalitāti un pašsajūtu!

Neparasti simptomi pagātnē

Pat, ja šobrīd jūties labi un analīzes uzrāda, ka esi vesela, informē savu ginekologu par neparastiem simptomiem pagātnē! Tas liks ārstam veikt padziļinātāku izmeklēšanu, novēršot iespējamību, ka kaut kas palaists garām, tā rezultējoties krietni nopietnākā saslimšanā pēc kāda laika.

Krūšu pārbaude

Šo jautājumu savukārt ir jāuzdod tev! Lūdz, lai ginekologs parāda, kā pati mājas apstākļos vari pārbaudīt savas krūtis. Tieši regulāra to iztaustīšana mājas apstākļos novērsīs ļaundabīga audzēja novēlotu pamanīšanu, tā ievērojami atvieglojot ārstēšanu, ja piefiksēsi ko nelāgu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!