Rutks.lv ļauj ielūkoties Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veidotās videogrāmatas "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" ceturtajā nodaļā, kur aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone atklāj savus paņēmienus, kā gādāt par sirds veselību.

Ieva stāsta, ka viena no galvenajām lietām, lai "sūknītis" krūtīs darbotos labi un būtu daudz enerģijas, ir regulāras fiziskās aktivitātes. "Es esmu izvēlējusies zirgu sportu, jo tas nodarbina visas lielākās muskuļu grupas, arī tādas, ko trenažieru zālē nav iespējams attīstīt. Un līdz ar to šī ir mana dzīvesveida aktīvā sastāvdaļa. Es pavadu laiku ar zirgu gan treniņu laukumā, gan dodos uz mežu. Tas man nodrošina labu sejas krāsu, veselīgu izskatu un, protams, arī zirgs dod ļoti lielu enerģijas daudzumu un spēku. Tā ir tāda enerģijas apmaiņa, kas man ir tiešām ļoti nepieciešama."

Ievas vīrs ir mednieks, tādēļ mājās bieži tiek baudīta meža dzīvnieku gaļa. Tā ir liesa, tādēļ nāk par labu sirds veselībai.

Noskatoties video, uzzināsi arī daudz ko citu interesantu, piemēram, kāda ir Ievas ģimenē iecienītā cukini – tomātu sautējumu ar siera cepurīti recepte. Cukini vietā var izmantot arī kabačus.

Atgādinām, ka SPKC organizētās kampaņas "Mīli savu sirdi!" ietvaros izveidotajā videogrāmatā "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" ietvertas septiņu Latvijā zināmu cilvēku dzīvesveida receptes, kā rūpēties par savu sirdi. Tāpat katrs no grāmatas varoņiem dalās ar kādu savā ģimenē iecienītu, viegli pagatavojama un sirdij vērtīga ēdiena recepti. Portāls Rutks.lv no 7. līdz 13. decembrim katru dienu publicē pa vienam stāstam.

Noskatoties visu videogrāmatu, uzzināsi, kāda loma mūziķa Jorana Šteinhauera dzīvē ir staigāšanai, ko par sāli domā kardiologs Valters Stirna, un kādus veselīgus kārumus iecienījis pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Savukārt šefpavārs Normunds Baranovskis dalīsies ar oriģinālu brokastu recepti un atklās, kādēļ lielveikalā svarīgi vispirms noiet gar dārzeņu, nevis vistiņu stendu. Savukārt uzņēmēja Dagnija Brūvere stāstīs, kas viņas dzīvē ir galvenais – sirds vai prāts? Vēl varēsi izmēģināt žurnālistes Agneses Drunkas iecienītāko salātu recepti.

Videogrāmatas "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" citas nodaļas:

1. nodaļa: kardiologa Valtera Stirnas stāsts;

2. nodaļa: šefpavāra Normunda Baranovska stāsts;

3. nodaļa: uzņēmējas Dagnijas Brūveres stāsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!