Foto: PantherMedia/Scanpix

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisija otrdien, 19. janvārī, ar jomas ekspertiem un pacientu organizāciju pārstāvjiem plāno izvērtēt Onkoloģiskās modrības jeb Pretvēža gada laikā paveikto, portālam "Delfi" pavēstīja apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (V).

Viņš arī sēdē rosinās lemt par Onkoloģijas pacientu atbalsta deputātu grupas dibināšanu.

"Kamēr vēl tiek apkopoti Onkoloģiskās modrības gada rezultāti, viena lieta jau šobrīd ir skaidra - onkoloģijai arī turpmāk ir jābūt veselības aprūpes politikas veidotāju prioritātei. Saeimai jāiestājas par onkoloģisko pacientu tiesībām uz pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi," uzsver deputāts.

Apakškomisijas sēdē plānots izvērtēt Onkoloģiskās modrības gada laikā paveikto, tostarp Veselības ministrija informēs par onkoloģijas jomā izdarītajiem darbiem. Savukārt eksperti sniegs savu vērtējumu par progresu onkoloģijas izplatības apkarošanā.

Tāpat komisijas sēdē plānots aicināt gan Veselības ministriju, gan ekspertus, gan arī pacientu organizāciju pārstāvjus ieskicēt nākamos soļus onkoloģiskās situācijas uzlabošanai valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!