Foto: Shutterstock

Ikviena dāma, kas pavadījusi dienu, staigājot augstpapēžu kurpēs, zina – tas var sagādāt ļoti nepatīkamas sajūtas pēdām, ceļiem un ikriem vakarā. Būtiski, ka staigāšana uz pirkstgaliem var padarīt īsākus muskuļus ikros. Īpaši, ja augstpapēžu kurpes, ir vienīgie apavi, ko nēsā. “Health” augsto papēžu cienītājām ir sagatavojis vairākus ieteikumus un vingrojumus, kas palīdzēs uzturēt kājas veselas un mazinās sāpes.

Nav jāatsakās pavisam

Jā, augstpapēžu kurpes nav veselīgas tavai stājai, mugurai un kājām, tomēr tas nenozīmē, ka tās nedrīkst valkāt vispār. Pats galvenais – tie nedrīkst būt vienīgie apavi, ko tu valkā. Speciālisti iesaka pamīšus valkāt dažāda veida kurpes. Dienās, kad kājās būs zemi apavi, tās atpūtīsies, kā arī pastiepsies tavi ikri. Vēl viens veids, kā palīdzēt kājām atkopties un justies labāk, ir vairāku vienkāršu vingrojumu izpildīšana.

Izstaipi ikrus

Lai atslābinātos un atpūstos pēc garas dienas, kas pavadīta, staigājot uz pirkstgaliem, ir ļoti svarīgi izstaipīt ikrus. Tas palīdzēs arī novērst muskuļu saraušanos. Ļoti noderīgs ir vingrojums ar pretestības lentu, Tas jāsāk sēdus pozīcijā ar izstieptām kājām. Papēžiem jāatrodas uz zemes. Abus pretestības lentas galus turot rokās, tās vidu aizāķē aiz pēdu augšējās daļas un pavelc to virzienā pret sevi. Kājai jāpaliek taisnai. Noturi pozu 30 sekundes un izpildi vingrojumu ar otru kāju. Atkārto trīs reizes.

Trenē muskuļus ap potīti

Lai izvairītos no sastiepumiem, valkājot augstpapēžu apavus, ir jāstiprina potītes. Izrādās, ka šādu kurpju nēsāšana katru dienu novājina muskuļus ap potītēm, radot lielāku sastiepumu risku. Uzsākot vingrojumu, nostājies uz stabilas virsmas, turot kājas plecu platumā. Lēnām pacelies uz pirkstgaliem un atkal nolaidies uz pilnas pēdas. Izdari to trīs reizes un tad nedaudz apstājies. Atkārto vingrojumu 20 reizes (pavisam uz pirkstgaliem jāpaceļas 60 reizes).

Neaizmirsti par pēdām

Nedrīkst aizmirst, ka arī pēdās ir muskuļi, kas jātrenē, ja vēlies staigāt skaistās kurpēs, kas tevi padara garāku un slaidāku. To trenēšana ir pavisam vienkārša: noliec uz zemes mazu lupatiņu, kabatlakatiņu vai papīra gabaliņu un mēģini to satvert un atlaist ar kājas pirkstiem. Nodarbini vienu kāju 30 sekundes un tad izpildi vingrojumu ar otru. Atkārto vingrojumu trīs reizes.

Palīdzi kājām atslābināties

Ja pēc augstpapēžu apavu valkāšanas, kājās parādās sāpes, tās var mazināt, mērcējot kājas siltā ūdenī apmēram 15 minūtes. Labākam rezultātam, ūdenim var pievienot sāli. Ja tev nav laika kāju mērcēšanai, palīdzēt var arī piecas minūtes ilga pēdu masāža. Tās laikā vari izmantot savu mīļāko krēmu vai tādu, kas paredzēts tieši šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!