Bieži vien cilvēki mēdz slīgt divās galējībās – nekad neatzīst savu kļūdu un neatvainojas vai arī atvainojas par visu. Arī to, par ko nav ne kripatas vainīgi. Iedvesmojoties no "Powerofpositivity", izvirzījām lietas, par ko tev nevienam nekad nebūtu jāattaisnojas!

Sevis izvirzīšana pirmajā vietā

Intervijā ar "Viņa" koučs Liene Uresina, kura ikdienā palīdz sievietēm-biznesmenēm sabalansēt dzīves nastas, teica: "Kad lido ar lidmašīnu, tad instrukcijā pirms tam parāda, ka šeit ir maskas. Kam pirmajam, ja kaut kas notiek, maska ir jāuzliek? Vispirms sev un tad bērnam! Taču realitātē sievietes liek to skābekļa masku visiem, bet viņai nav gaisa – viņa vairs nevar!"

Skaidri apdomājot nupat dzirdēto ir saprotams, ka taisnība tajā visā ir, un par sevi aizmirst nedrīkst.
Taču nevar noliegt – nereti mēdz gadīties, ka cilvēks, kurš sevi un savu labumu izvirza kā prioritāti, tiek saukts par egoistu. Arī tā nereti ir, tomēr ir jāsaprot sekojošais – kurš vēl tevi padarīs laimīgu, ja ne tu pati? Ja esi saņēmusi sevi rokās un vairs negaidi, kad kāds cits tevi padarīs laimīgu, tu esi apguvusi būtisku dzīves mācību un esi attīstībās ceļā. Ir jāprot būt arī mazliet egoistiskai, pieņemot lēmumus, kuri bus tev izdevīgi.

Ja atceramies, arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis teicis: "Cilvēki neprot būt laimīgi paši par sevi. Viņi mēģina atrast cilvēku, kurš padarīs viņu laimīgu. Tā ir rupjākā kļūda. Pirmkārt, ir jātiek galā ar sevi, jāsakārto sava galva."

Kad būsi parūpējusies par sevi, varēsi sākt domāt arī par pārējiem!

Sekošana saviem sapņiem


Tas nozīmē, ka tev ir mērķi un sapņi, kurus vēlies īstenot, kamēr vēl vari. Un kas tur slikts? Tu vienkārši apzinies savu vērtību vai spējas, nesamierinoties ar mazumu, ja labi apzinies – tu vari vairāk. Tiesa, kāds var uzskatīt tevi par neprātīgu sapņotāju, taču kāda gan nozīme?


Runājot par sapņu sasniegšanu karjerā, vērts iedvesmoties no šīm dāmām, kuras sekoja savai sirdsbalsij un radikāli mainīja profesiju.

Laika atvēlēšana sev

Foto: Shutterstock


Neaizmirsti par pavisam pašsaprotamo kā kārtīgas maltītes ieturēšanu, pasportošanu un prāta atslēgšanu no visas pasaules. Varbūt tā ir nesteidzīga burbuļvanna vakarā, labas grāmatas palasīšana vai lepns atvaļinājums tev vienai – tev nevienam nav jāskaidrojas, jo ikvienam ir nepieciešams restarts.


Šajā sakarā reiz vērtīgu atziņu "Viņa" lasītājām pauda jogas skolotāja Līva Veinberga: "Galvenais ir klausīties sevī un savā ķermenī, un veltīt kvalitatīvu laiku sev un sava ķermeņa pilnveidošanai. Tā var būt arī skriešana, dejošana, ciguns vai jebkas cits. Problēma ir tad, ja cilvēks vispār neatrod laiku sev vai atrasto laiku iznieko, sēžot mājās un dzerot vīnu, naktīs ballējoties vai tikai skatoties TV un ēdot par daudz un neapzināti."

Tavi sirdsāķīši


Tas pats attiecas arī uz mīļotajiem cilvēkiem. Nevar noliegt, ir cilvēki, kas labi izskatās "uz papīra" un pēc sabiedrības mērauklām būtu piemērotāki vīri, tomēr sirdij nepavēlēsi.

Ja tu kādu patiesi mīli, tad pārējais ir mazsvarīgs. Un tev nevajadzētu iespaidoties no apkārtējiem, ja viņiem ir savs viedoklis. Galu galā, kuram gan ar šo cilvēku kopā ir jāpavada laiks – tev vai viņiem? Turklāt, ja tev apkārtesošie cilvēki patiesi par tevi rūpējas, viņi pieņems jaunpienācēju, jo redzēs, cik laimīga tu esi.

Tavs maka biezums

Foto: Shutterstock

Tiesa, situācija var būt piņķerīga un savas bagātības varbūt otram nevajadzētu berzēt acīs, tomēr arī slēpšana neko neatrisinās. Godīgi sakot, tev nav jāatvainojas par to, ka tu esi dzīvē kaut ko sasniegusi, spējot nodrošināt sevi finansiāli. Jums abiem ir jāprot atrast zelta vidusceļu, jo ar mūžīgu savu darba augļu nebaudīšanu šajā gadījumā nebūs līdzēts.

Pagātne


Viss, kas reiz ir piedzīvots, kaut kādā ziņā tevi ir mainījis. Varbūt tā bija iespēja kaut ko iemācīties, iegūt jaunas sajūtas vai vēl kaut ko citu. Iespējams, tev pat konkrētajā mirklī tas šķita pareizi un to nemaz neuzskatīji par kļūdu. Bet varbūt tev vienkārši nebija citas izvēles. Lai vai kā – to vairs nevar mainīt. Kāda jēga šādā gadījuma tad tam veltīt laiku? Neļauj nevienam likt tev justies slikti par tavu pagātni.

Tava diēta

Foto: Shutterstock

Neatkarīgi no tā, vai ēd visu, esi veģetārietis, vegāns, svaigēdājs vai ieturi vēl kādu īpašu diētu, par saviem ēšanas paradumiem tev nevienam nav jāattaisnojas. Tev ir brīva izvēle pašai nolemt, kas atrodas tavā ledusskapī un no neviena tev par to nebūtu jādzird pārmetumi. Esi iecietīga un cieni arī citu izvēles!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!