Foto: DELFI
Labdien, mani sauc Kristīne, un attēlā esmu redzama es, mēģinot attēlot, kāda izskatās migrēna. Vismaz mana migrēna. Tiesa, mēģinājums ar mīmiku parādīt to, kas notiek manā galvā, ir visai attāls, un, ja gribam būt godīgi, migrēnas laikā sāp jebkura sejas saverkšķīšana. Tad ir sajūta, ka manā galvā vienlaicīgi tiek durts gan nazis, gan dakša un acī skrūvēts korķu viļķis.

Ko simbolizē apelsīni? Šoreiz tā nebūs mīlestība, auglība un veiksme, kas tiek piedēvēta šiem citrusaugļiem. Tas ir mans placebo un ārējais kairinājums. Migrēnas lēkmju laikā man ļoti kārojas ļoti aukstas un svaigi spiestas apelsīnu sulas. Mana daktere apgalvo, ka tas nav nekāds placebo, bet ārējais kairinājums. Migrēna uz brīdi pieraujas, lai atkal turpinātu iesākto, jo neba nu trīs diennaktis (parasti tik ilgas ir manas lēkmes) strēbšu apelsīnu sulu.

Ja tev radinieks, draugs vai kolēģis sirgst ar migrēnu, ir vērtīgi zināt, ko viņam lēkmes laikā vai pēc fakta uzzināšanas neteikt. Tādējādi iespējams izvairīties no asām vārdu pārmaiņām, dusmu uzplūdiem un saglabāt cieņpilnas un draudzīgas attiecības.

Šis raksts nebūs detalizēts migrēnas pazīmju un ārstēšanas apskats. To var izlasīt, piemēram, šeit

Šis būs mans stāsts un ieteikumi, ko man un citiem maniem sāpju brāļiem un māsām migrēnas laikā neteikt. “Miers baro, nemiers posta,” vēsta latviešu tautas ticējums, tāpēc nesēsim nemieru migrēnas pacientos!

Nepārtraukta kontrakcija galvā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!