Foto: Publicitātes foto
12. martā pie Ministru kabineta ieejas ministres – sievietes sagaidīja "Sieviešu skrējiena" vēstneses Agnese Kleina un Anita Kažemāka. Vēstneses aicināja valsts augstākā līmeņa amatpersonas iedrošināt ikvienu sievieti sportiskam un veselīgam dzīvesveidam. Visām ministrēm tika pasniegti grozi ar pilngraudu produktiem no, kas dos enerģiju un paredzēti lietošanai katru dienu līdz "Sieviešu skrējienam" 1.maijā. Tā portālu "Delfi" informē skrējiena rīkotāji.

Sieviešu skrējiena vēstneses aicināja Veselības ministri Ingrīdu Circeni, Labklājības ministri Ilzi Viņķeli, Kultūras ministri Žaneti Jaunzemi-Grendi un Zemkopības ministri Laimdotu Straujumu piedalīties skrējienā un atbalstīt to. Savu velmi piedalīties 1.maija skrējienā izteica Ingrīda Circene un Ilze Viņķele. Savu atbalstu sabalansēta uztura veicināšanai sniedza arī Žanete Jaunzeme-Grende un Laimdota Straujuma.

Būtiski, kā pēc pēdējiem Centrālās statistikas pārvaldes Slimību profilakses un kontroles centra statistikas un pētījumu datiem ikdienā pietiekama fiziskā aktivitāte ir tikai 10% sieviešu, taču 41% sieviešu ikdienā brīvo laiku pavada mazkustīgi.

Veselīga dzīvesveida pamatā ir sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs, tādēļ vēstneses kopā ar "Herkuless" ir izvirzījuši mērķi, sniegt iespēju katrai sievietei veidot savu ikdienas dzīves ritmu ar sportiskām aktivitātēm, sabalansējot to ar pilnvērtīgu uzturu.


1. maijā Rīgā notiks vērienīgs pasākums - pirmais Sieviešu skrējiens. Pasākuma rīkotāji aicina jebkuru dāmu izvēlēties veselīgu dzīvesveidu un sportiskās aktivitātes, piedāvājot trīs distances 7 km garumā - jau populāro skriešanu un nūjošana, kā arī jaunumu Latvijā - iešanu.

Sievietes piedalīties kādā no "Sieviešu skrējiena" piedāvātajām trīs distancēm aicina sabiedrībā zināmas vēstneses, kuras, sākot ar 2013. gada janvāri, aktīvi piedalās treniņu procesā. "Sieviešu skrējiena" vēstneses ir modes blogere Agnese Kleina, TV seja Anna Rozīte, aktrises Dārta Daneviča un Jekaterina Frolova, raidījuma "Māmiņu klubs" vadītāja Kristīne Virsnīte un žurnāla "Shape" galvenā redaktore Gundega Bičevska, vieglatlēte Anita Kažemāka un sporta entuziaste Indra Muceniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!