Foto: DELFI
"TRX Rip" sistēma ir piekares treniņu metode, kurā ir vingrojumi ar stieni un gumiju. Ar to var imitēt dažādu sporta veidu kustības, uzlabojot savu sportisko formu.

"Gumijai ir dažādas pretestības – viegla, vidēja spēcīga un superspēcīga. Stieni paņem rokās kā tādu nūju, un ar to izpilda vingrinājumus, kas palīdz attīstīt spēku tādiem sporta veidiem, kā hokejs, teniss, airēšanai un citiem," skaidroja DCH Studijas fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš. "No tā rodas asimetriskā slodze un pārsvarā viss notiek ķermenim rotējot. No tā īpaši tiek noslogoti vēdera muskuļi, šoreiz slīpā vēdera muskulatūra."

"Strādājot ar svara stieņiem, zemes pievilkšanas spēks tos velk uz leju, savukārt ar "TRX Rip" sistēmu var strādāt vajadzīgajos leņķos, imitējot sev vajadzīgās kustības. Tas attīsta eksplozīvo spēku," turpināja speciālists.

Vingrinājumus var veikt ļoti lēni, kas palīdz saprast tehniku un neveikt kustību tikai ar rokām, bet ar visu ķermeni, un ļoti ātri, ko veic jau pieredzējuši vingrotāji. Tāpat ir arī statiskas kustības, kurās tiek noturēta kāda poza. Tāpat ir arī kombinētās kustības, kā, piemēram, lēcieni un sitieni, kas tiek veikti kopā.

DCH Studija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!