Foto: Shutterstock

Arvien vairāk sieviešu sāk pievērsties sportošanai un sporta zālē izvēlas arī spēka treniņus, izmantojot hanteles un svarus, un ne velti! Tas ir ātrs un efektīvs veids, kā uzlabot sava ķermeņa izskatu un veselību.

Bet, ja tu vēl neesi pārliecināta, ka spēka nodarbības ir tev piemērotas, tad izlasi šos četrus iemeslus, ko apkopojis portāls www.mindbodygreen.com, jo tie varētu mainīt tavas domas.

1. Spēka vingrinājumi pārvērtīs tavu ķermeni

Daudzas sievietes uzskata, ka spēka vingrinājumi pārveidos ķermeni, piešķirot tam masu un vīrišķīgu izskatu, taču tā nebūt nav. Ja tavs mērķis nav iegūt lielākus muskuļus, tad izvēlies sev atbilstošus svarus un vingrojumus, kas palīdzēs tev iegūt vēlamo rezultātu un uzlabot ķermeņa izskatu.

Spēka treniņi tev palīdzēs sadedzināt liekos taukus, iegūt stingrāku un sportiskāku ķermeni, kā arī ļaus tev justies pašpārliecinātākai.

2. Iztēlojies sev labāku ķermeni tagad, nevis kaut kad

Pārāk bieži sievietes mēdz paziņot: "Es būšu laimīga, kad es iegūšu savu sapņu svaru" vai "Es beidzot būšu laimīga, kad varēšu valkāt vienu izmēru mazākus džinsus". Spēka treniņi ļauj redzēt, kā tu izskaties, un kā ar laiku mainās tavs ķermenis, tāpat tie ļauj novērtēt un atklāj to, kādas ir tavas sliktākās zonas un pie kā ir jāpiestrādā.  

Tev nav tikai jāsapņo par to, ka kādreiz notiks apbrīnojamas lietas un mainīsies tavs ķermenis, un uzlabosies izskats, tev ir jādara viss iespējamais, lai mīlētu savu ķermeni jau tagad. Tev nav jāgaida, lai uzlabotu savu veselību vai fitnesa mērķus.

Lepojies par to, ko tavs ķermenis ir spējīgs izdarīt uz doto brīdi, un ar katru reizi tu pamanīsi, ka tavs spēks un enerģija pieaug, kā arī varēsi izdarīt ar vien vairāk!

Foto: Shutterstock

3. Atcel pašnoteiktos vai dzirdētos ierobežojumus

Daudzi cilvēki un raksti internetā vai žurnālos vēl joprojām pasaka, ka sievietes nevar pacelt smagu svaru, tāpat lielākā daļa uzskata, ka viņas nekad nespēs to darīt. Ir cilvēki, kas uzskata, ka sievietēm ir paredzēti tikai viegli vingrinājumi, kas neiekļauj svara izmantošanu un ķermeņa atspiešanos. Taču sievietēm nevajag klausīties šajos viedokļos, bet vajag atklāt savu patieso spēku un stiprināt to.

Tieši spēka treniņi parādīs to, ko katrs ir spējīgs izdarīt. Ar katru brīdi tu redzēsi, ka kļūsti stiprāka un esi spējīga paveikt daudz vairāk, nekā sākumā domāji.

4. Uzlabo savu dzīvi un jūties lieliskāk

Ja tu jutīsies fiziski spēcīga, tad arī viss pārējais tev šķitīs daudz vieglāks un dzīve liksies lieliskāka. Pirmkārt, kad tu esi spēcīga un veselīga, ikdienas aktivitātes (piemēram, pārtikas preču aiznešana mājās, sniega šķūrēšana u.c.), arī ir daudz vieglāk paveicamas.

Otrkārt, spēka treniņi ir lielisks līdzeklis cīņā ar stresu. Ja tev būs bijusi slikta diena darbā, pēc uzstādīta jauna rekorda sporta zālē vai sava snieguma uzlabošanas, sliktās emocijas jau sen būs pagaisušas.

Tāpat spēka treniņš liks tev izkāpt no savas komforta zonas un izmēģināt jaunas lietas. Izmēģinot spēka vingrinājumus, tu nodomāsi: "Oho! Ja jau es varu izdarīt šo, tad uz ko vēl es esmu spējīga?" Tā tu atklāsi sev jaunas aktivitātes un uzstādīsi lielākus mērķus, lai izmantotu savu jauniegūto spēku.

Tādēļ, ja vēl neesi izmēģinājusi spēka treniņu, tad šis ir īstais brīdis, lai to darītu! Tu saņemsi visus augstāk minētos ieguvumus un vēl vairāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!