Foto: Shutterstock
Covid-19 pandēmijas dēļ tūkstošiem cilvēku Latvijā divus mēnešus bija palikuši bez sporta. Nu, šķiet, šis periods ir noslēdzies: 12. maijā ierobežojumi, kuru mērķis ir jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošana, kļuvuši maigāki. Sporta klubi un baseini var atgriezties pie darba, tomēr būtu pāragri atslābt – perioda pirms koronavīrusa režīms vēl tik ātri neatgriezīsies.

Galvenais nosacījums iecienīto sporta nodarbību atjaunošanai – divu metru distances ievērošana, otrdien preses konferencē norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs. Atļauts rīkot grupu treniņus 25 personām, ieskaitot treneri. Distance jāievēro arī ģērbtuvēs un dušas telpās, turklāt tur drīkst uzturēties ne ilgāk par 15 minūtēm. Šie ir epidemiologu un valdības norādījumi, savukārt to izpilde ir pašu sporta klubu un organizāciju ziņā.

Rīgas dome atver stadionus

Dažas sporta bāzes Rīgā – "Daugavgrīva", "Arkādija" un Rīgas Hanzas vidusskolas stadions – darbu atsāka jau 8. maijā. Tur, ievērojot visus ierobežojumus, drīkst trenēties profesionāli sportisti. No 13. maija galvaspilsētā pamazām darbu atsāks arī citas sporta iestādes, "Delfi" pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde. Skolu stadioni tiks atvērti, tomēr tur sportot drīkstēs tikai organizētās grupās trenera vadībā. Nodarbības notiks pēc iepriekšēja pieraksta.

Sporta bāzes vai stadiona vadībai ir tiesības noteikt daudz stingrākas prasības. Kā uzsver Severs, ja vadība sapratīs, ka nespēs nodrošināt drošu individuālo apmeklējumu, šādu lēmumu var pilnībā saprast. Iestādes vadības pienākums ir sekot līdzi distances ievērošanai un aprīkojuma dezinfekcijas prasību pildīšanai. Organizētajos treniņos šis uzdevums ir uz trenera pleciem. Individuālo treniņu gadījumā nepieciešams atsevišķs personāls, kas seko līdzi kārtībai. Severs norāda, ka skolās šim nolūkam var nepietikt resursu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!