Foto: Shutterstock

Dārza mīlētājam nekas pavasarī nav skaistāks par paša izaudzētu tomātu un gurķu stādu. Ar mīlestību sētas, rūpju pilnu aci uzraudzītas, un tomēr gala iznākums švaks. Kur pieļauta kļūda, vai no tās var izvairīties? Lūk, kolekcionāru ieteikumi sējas laikam.

Kā skaidro tomātu kolekcionārs Jānis Andersons, viss sākas ar sēklām. Proti, daudz atkarīgs no tā, vai sēklas esi ievācis pats vai pircis veikalā vai no kāda kolekcionāra. "Īsāk sakot – tā ir zināma vai nezināma sēkla. Par nezināmām sēklām mēs nezinām, kādi sēklai bijuši glabāšanas apstākļi, vide, cik tās īstenībā vecas. Man ir bijis tā (tas neattiecas konkrēti uz tomātu sēklām, bet citām), ka es pats pērku, un tad viss ir zem jautājuma – vienas dīgst, otras nedīgst vispār, trešās slikti. Tomātu sēklas ir derīgas līdz pieciem gadiem, ja tās nav kaltētas uz radiatoriem vai kaut kur citur. Vislabāk, ja tās ir stāvējušas ledusskapī – tad nav nekādu problēmu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!