Kad aizsaulē devies kāds no mīļajiem, gribas radīt skaistas mūžamājas, lai viņu pavadītu ziedi un mūžīgs zaļums. To, kādi augi vislabāk piemēroti stādīšanai kapos, raidījumā "Dārza jautājums" vaicā skatītāja Inese.

Kā stāsta raidījuma vadītāja, dārzniece un arboriste Ilze Andersone, kapos lielākoties ir sausi, smilšaini apstākļi. Šādās augsnēs labi augs augi, kas paredzēti akmeņdārziem. No puķēm viņa iesaka izvēlēties akmeņlauzītes, saulrieteņus, čīkstenes.

Kā savulaik "Delfi" stāstījuši stādaudzētavas ''Baižas'' pārstāvji, ēnainām vietām viņi iesaka izvēlēties paēnas akmeņlauzītes, zobainās akmeņlauzītes, ložņu cekuliņus, hostas, kapmirtes, kumeļpēdas, atvašu laimiņus un valdšteinijas, bet pusēnai – efejas, flokšus, maldu laimiņus, prīmulas, alpīno smaržmētru un citus augus, kam tīk augt arī ēnainās vietās.

Ja apstādījums atrodas saulainā vietā, tad ieteicams izvēlēties skaraino akmeņlauzīti, angļu vai Japānas maldiņu, mārsilus un saulrietiņus jeb mūždzīvjus.

Kas ir sāpīgākās problēmas un iemesli, kādēļ gadu gaitā tā arī neizdodas tikt pie ideālā mauriņa? Kā reizi pār visām reizēm tikt vaļā no nezālēm un sūnām zālienā? Kā draudzīgā veidā no teritorijas aizbiedēt kurmjus? To visu uzzināsi jaunākajā "Dārza jautājuma" epizodē!

Tev ir jautājums par dārza darbiem? Raksti mums darzajautajums@delfi.lv! Mēs palīdzēsim atrast atbildi!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!