Foto: PantherMedia/Scanpix
Pastāv uzskats, ka kokakolas sastāvā ir vielas, kas ievērojami kaitē cilvēka organismam. Neraugoties uz to, dzēriens ar vienu noslēpumaino sastāvdaļu ir viens no biežāk lietotajiem pasaulē, un to iespējams izmantot ne tikai uzturā, bet arī citiem mērķiem, ko apkopojis izdevums "Home Sessive".

Rūsas noņemšana

Atstāj ar rūsu apklātos metāla priekšmetus kokakolas peldē uz nakti un no rīta notīri tos ar abrazīvu pastu. Tādējādi rūsas pleķi tiks atmiekšķēti, padarot tos vieglāk notīrāmus.

Tualetes tīrīšana

Lai paātrinātu tualetes poda tīrīšanas procesu, tīrīšanas līdzeklim var pievienot glāzi kokakolas.

Logu mazgāšana

Tā vietā, lai logus mazgātu ar ķīmiskiem līdzekļiem, izmanto kokakolu, kas netīrumus un traipus notīra tikpat efektīvi.

Apģērbu tīrīšana

Ja apģērbu gadījies notraipīt ar audumu krāsojošu vielu, ko šķiet teju neiespējami izmazgāt, uz traipa ieteicams uzliet kokakolu un ļaut dzērienam nožūt. Protams, kokakola apģērbu iekrāsos gaiši brūnā krāsā, tomēr, izmazgājot apģērbu, līdz ar krāsojumu būs pazudis arī nepatīkamais traips, kokakolai to burtiski "izēdot". Starp citu, saldā dzira ļoti efektīvi izmazgājot arī asins un flomāsteru traipus no auduma!

Foto: Shutterstock

Leduspuķu tīrīšana

Lai ietaupītu laiku kā arī enerģiju, kas ir tik nepieciešama aukstajiem ziemas rītiem, tā vietā, lai skrāpētu auto stiklu, atbrīvojot to no uzziedējušām leduspuķēm, uzlej tām pudeli kokakolas un nogaidi pāris minūtes. Pēc tam ledus no automašīnas stikla būs noņemams krietni vieglāk.

Matu atbrīvošana no košļājamās gumijas

Košļājamā gumija, kas ielipusi matos, ir teju katras meitenes ļaunākais murgs. Lai matus nenāktos nogriezt, košļājamo gumiju iespējams no tiem izņemt vēl kādā veidā. Paturi bojāto šķipsnu kokakolā un tad pamazām sāc to atšķetināt no gumijas. Ja košļājamā gumija pielipusi pie ādas mēbelēm, arī šim nolūkam pat ļoti noderīga būs saldā limonāde.

Insektu pievilināšana

Lai paglābtu ciemiņus dārza ballītes laikā no apkārt lidojošām lapsenēm un bitēm, izvieto dārza attālākos nostūros traukus ar kokakolu. Tie pievilinās kukaiņus, mazinot viesu raizes par iespējamiem kodumiem.

Foto: Shutterstock

Taukainu traipu likvidēšana

Starp citu, taukaini pleķi uz galda virsmas virtuvē vai plīts, arī nav nemaz tik viegli notīrāmi ar lupatiņu. Arī šim nolūkam noderēs kokakola.

Spožam sudrabam

Ja mājās ir kādi aksesuāri vai galda piederumi no sudraba, kas laika gaitā nosūbējis, pamērcē to cukurotajā ūdenī un pēc tam viss liekais būs viegli noberžams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!