Foto: stock.xchng
Protams, ka mēs paši ar acīm nemaz nepamanām, kā grieztie ziedi vāzē vai tie, kas aug podiņā, dienas laikā maina savu stāju, zieda plaukumu vai kāta noliekšanos. Lai mēs ar lielu interesi varētu novērot, kā norit ziedu kustība, ir nofilmēti video un samontēti paātrinājumā, kas ļauj iepazīt šīs neparastās kustības, ko paši savām acīm nemaz nepamanām.

Viens no interesantākajiem paātrinājuma video ir ar tulpēm, kas saliktas vāzē. Tā kā tulpes pavisam svaigas ir stingras un pat kraukšķīgas, to kāti stāv diezgan stabili, mainās tikai ziedu kausu noliekums, taču pēc pāris dienām ziedi jau maina savu atrašanās vietu vāzē. Ar tulpēm uzņemtais video atgādina gluži vai ziedu deju, jo tās tik sinhroni kustās, ka neviļu atgādina gluži vai iestudētas dejas kustības.

Video:

Video: 

Vēl kāds neparasts video uzņemts ar šīs sezonas aktualitātēm podiņos un vāzēs – hiacintēm. Hiacintes gluži kā pašas par sevi pastāvīgas būtnes, liecas katra savā virzienā, neņemot vērā to, ka blakus kāds ir. Atšķirībā no tulpēm, hiacintes neturas tik cieši viena pie otras, jo viņām ir arī daudz smagāka ziedu nasta, taču jebkurā gadījumā ir interesanti pavērot, kā norit aromātisko ziedu atvēršanās un kātu noliekšanās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!