Foto: Vida Press
Katrs savu mājokli redz citādāk, turklāt ne vienmēr tas, ko citu mājokļos pamana citi, ikdienā ievēro paši mājas saimnieki, un otrādi. Tieši tāpēc ir tik interesanti aplūkot citu mājokļus, kuros ieguldīta radošā iztēle un īstenotas idejas, ko varbūt neuzdrīkstētos kurš katrs. Arī šis Vidusjūras stila miteklis ir idejām pārbagāts, turklāt interjers apvieno dažādas gaumes, tāpēc katrs var atrast kau ko sev tīkamu.

Šī ģimenes māja piesaista uzmanību jau ar pagalmu un dārzu, kur interesanti ieviests segums ar flīzēm, ļaujot starp tām augt zālītei. Protams, zāle laiku pa laikam tiek nopļauta, tomēr tas, ka tā nav nolīdzināta līdz ar zemi, rada oriģinālu noformējumu pagalmā. Vīteņaugi gar mājas sienu, garšaugu stādi māla podiņos uz kāpnēm, koki un krūmi, kas rāda ēnaināku pagalmu, itin nemaz nerada sajūtu, ka šeit pietrūktu arī košumpuķes krāšņākam dārzam, jo tieši zaļo augu klātbūtne ir tā, kas paspilgtina Vidusjūras stilu arī ārpusē.

Iekštelpās ievērības cienīga noteikti ir virtuve, kas varbūt nav tā pati lielākā, tomēr tā izveidota gana kompakti, lai visam pietiktu vietas. Virtuves zonā gaumīgi saskaņotas pat vissīkākās nianses, sākot no traukiem, beidzot ar iekarinātajām lampām un slēdžiem, kas saskan ar čuguna katliem augstākajos plauktos.

Foto: Vida Press

Paradīzes cienīga ir guļamistaba, kurā gan bez gultas nekā cita arī nav, taču to visu attaisno stiklotā siena ar durvīm, kas ļauj tūliņ pēc pamošanās iziet laukā - dārzā. Nevar nepamanīt, ka visās telpās, arī guļamistabā, valda mierīgu krāsu noskaņa. Fons visur ir balts, taču vienviet dažādībai tiek izmantoti kafijas toņi, piemēram, guļamistabā, bet citviet redzama arī zila, violeta un koka brūna krāsa, taču itin nekas nav tik uzkrītošs, lai ar laiku kļūtu apnicīgs.

Foto: Vida Press

Atvērtā tipa virtuvei līdzās atrodas arī ēdamistaba ar lielu galdu līdzās logiem, taču vēl nedaudz tālāk ir jau viesistaba jeb atpūtas stūrītis, kur kā akcenti baltajam fonam tiek izmantoti grāmatu plaukti un sienas papildinājums ar dažādām bildēm. Interesanti, ka mīkstās mēbeles šeit nav saskaņotas, taču šo dažādību var atļauties tikai tāpēc, ka viss pārējais interjerā ir ļoti neitrāls.

Foto: Vida Press

Savu uzmanību mājoklim piesaista arī nestandarta bērnistaba, kura nebūt nav pārsātināta ar bērnišķīgiem motīviem. Baltas sienas, baltas mēbeles un vien daži krāsaini un raibi akcenti, taču šāds interjers ļauj variēt ar iekārtojumu pēc pāris gadiem, kad bērns ir jau paaudzies un gribas ieviest kādas pārmaiņas. Šāda pieeja šķiet pareiza kaut vai arī tāpēc, ka bērnistabas parasti ir pārpildītas ar dažādām rotaļlietām, kuras pašas par sevi piepilda interjeru pietiekami raibi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!