Foto: Shutterstock
Nu sniegpulkstenītes sastopamas teju katrā piemājas dārzā, pagalmā un nomalē, kas kā pirmie pavasara vēstneši priecē ļaudis ar baltajiem ziedu zvaniem. Tā kā sniegpulkstenīšu ziedēšanas laiks ir īss, tad tas jāizmanto pilnvērtīgi, un daļa balto ziedu noteikti pelnījuši vietu arī mājoklī.

Ja citiem pavasara augiem izkārtošanas iespējas vāzēs ir visai plašas, tad ar sniegpulkstenītēm ir citādāk, jo ziedkāti nav gari un dažkārt mājās nemaz nav tik mazas vāzes. Taču ne vienmēr jālūkojas ziedu vāžu krājumos, lai atrastu ko pienācīgu balto ziedu zvanu puķītēm – derēs arī nelielās glāzes. Katra mājās noteikti ir kāda liķiera glāze vai pavisam maza sulas glāze, tās tad nu arī būs ļoti piemērotas sniegpulkstenītēm.

Ļoti grezni graciozās pavasara vēstneses izskatīsies šampanieša glāzēs, it īpaši kuplākā pušķītī.

Ja saglabājušās pavisam nelielas limonādes vai citas dekoratīvas pudeles, tad īstais laiks tās likt lietās kā smalko puķu vāzes. Ja prāto par to, kur iegūt šādus traukus, tad nākamreiz iztukšoto mērces vai sulas stikla pudelīti neizmet, bet kārtīgi izmazgā un pietaupi šādām reizēm.

Īsāku kātu sniegpulkstenītēm piemērotāka būs kupola veida vāze, no kuras kātiņi negāzīsies laukā.

Ja pēc svētkiem vēl saglabājušās olu čaumalas, vai arī vienkārši vēlies pakavēties svētku noskaņā, tad sniegpulkstenītēm kā vāzi var izmantot tieši čaumalu.

Kāds pamanījies par vāzi izmantot arī spuldzīti, un tā nemaz nav peļama ideja!

Sniegpulkstenītes kā grieztie ziedi noteikti krietni īsāku laika periodu glabāsies svaigas, tāpēc vērts tās iestādīt ar zemi kādā puķupodā. Vari iestādīt tās kastē un to nolikt uz palodzes vai dārza galda, bet tikpat labi tās izskatīsies arī telpās. Vērtīgus padomus, kā pārstādīt sniegpulkstenītes, uzzini šeit.

Ja vēlies, lai sniegpulkstenītes vāzē veido kuplāku pušķi un nesagāžas, tad zem ziediem tās viegli apsien ar kādu diedziņu, tad tie būs augstāk un stāvākā vāzē nesagāzīsies ar ziediem uz leju. Šādam noformējumam gan vajadzētu kuplāku sniegpulkstenīšu pušķīti, lai tās neizskatītos saspiestas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!