Jauna ģimenes locekļa ienākšana ģimenē ir nozīmīgs brīdis, īpaši tad, ja tajā jau dzīvo četrkājainais draugs. Ko darīt, ja suns mazuli nepieņem un izrāda greizsirdību? Lienes Krūmiņas ģimenē raidījums "Ķepa uz sirds" viesojas atkārtoti, lai noskaidrotu, kā saimniecei ir veicies ar suņa audzināšanu, vienlaikus rūpējoties par mazo meitiņu.

Kopš ģimenē ienāca mazā meitiņa Gabriela, divus gadus vecais suns Peka pilnībā pārvērtās. Mazā mīlule kļuva slimīgi greizsirdīga, miskastes saturu izvelkot ārā un nesot uz dīvāna. Lai risinātu šo problēmu, pirms diviem mēnešiem talkā nāca suņu uzvedības eksperts.

Nu tapis zināms, ka Peka ģimenē vairs nedzīvo. Jau pāris nedēļas sunīte dzīvo jaunās mājās un pie citiem saimniekiem. Lai arī Liene centās ievērot kinologa norādījumus, diemžēl suns bērnu nepieņēma.

Viens no norādījumiem, ko Lienei ieteica kinologs, ir iemācīt sunim komandu "Vietā!". Saimniece stāsta, ka sākotnēji tas veicies un pat palīdzējis. Taču tad, kad mazā meitiņa sākusi vairāk laika pavadīt grīdas līmenī, guļot uz sedziņas un īpašajiem bērnu paklājiņiem, Peka atkal atgriezusies pie vecajiem stiķiem un nesusi miskastes saturu uz istabu.

Dzirdēju, ka mazā istabā sāka raudāt. Atskrēju skatīties, kas ar viņu ir noticis. Mazā gulēja un raudāja, suns bija ielīdis savā vietā, ausis nolaidis.
Liene Krūmiņa
Liene gan uzsver, ka atkritumu vilkšana uz istabu būtu mazākā bēda. Suns pret bērnu kļuva arvien agresīvāks. Gabrielas māmiņa stāsta, ka kādu dienu devusies uz virtuvi, lai meitiņai sagatavotu barošanas pudelīti, un mazais bērniņš ar suni palicis divatā. "Dzirdēju, ka mazā istabā sāka raudāt. Atskrēju skatīties, kas ar viņu ir noticis. Mazā gulēja un raudāja, suns bija ielīdis savā vietā, ausis nolaidis," pastāsta Liene, piebilstot – tikai vēlāk viņa pamanījusi, ka Gabrielai uz rociņas ir nobrāzums. Tad saimniece suni nevis bārusi, bet skaidrojusi, ka savā starpā ģimenes locekļiem ir jāsadzīvo.

Suns vēl pirms saimnieces minētā gadījuma Gabrielai bija brīdinoši uzrūcis, tāpēc tika pieņemts lēmums, ka suns ģimenē palikt nevar. "Bērna veselība tomēr ir svarīgāka," uzskata Liene, atzīstot, ka no suņa tomēr ir grūti atvadīties. Šobrīd Peka dzīvo Bauskā, turklāt jau ir apradusi ar esošo situāciju.

Savukārt kinoloģe Jūlija Bogomolova uzskata, ka suns nav bijis pašpārliecināts un ar dzīvnieku nav pietiekami strādāts. Ģimenē suns bijis bērna vietā, ko kinoloģe min kā vienu no lielākajām kļūdām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!