Foto: Vida Press
Ir tādas mājas, kurās katra istaba un pat kvadrātmetrs ir iemūžināšanas vērts, kas liecina vien par to, ka padomāts ir par visu. Šī elegantā, nepārspīlētā greznībā iekārtotā māja ir piemērs tam, ka pat šķietami klasiskā izpildījumā var atrast oriģinālas lietas.

Aptuveni 320 kvadrātmetrus plašā divstāvu māja atrodas Kalifornijā (ASV), stāvas ielas malā, kas no ielas puses nedaudz paslēpusies aiz zaļā dzīvžoga. Ja no ielas puses skatoties, māja nemaz nešķiet tik liela, tad palūkojoties mājas iekšienē, paveras pavisam cita aina.

Ģimenes mājā ir vairākas atpūtas telpas, tai skaitā kinozāle, viesistaba ar kamīnu, priekštelpa ar mīkstajām mēbelēm pirms iziešanas uz terases, gana daudz cilvēki var sapulcēties ēdamistabā, strādāt var atsevišķajā darba telpā, savukārt saldo miegu baudīt kādā no četrām guļamistabām. Visai skaists skats paveras, izejot uz terases – tur izbūvēts elegants dārza kamīns, par kura eksistenci iekštelpās nemaz nevarētu nojaust.

Foto: Vida Press

Kas attiecas uz interjeru, te ir šādas tādas lietas, kurām pievērst uzmanību. Piemēram, griesti, kas teju katrā istabā ir citādāki un gluži kā mākslas darbi. Vienā no atpūtas telpām tie ir kastaņbrūni, tumšāki par grīdu, bet apļveidīgie ornamenti vizuāli pagarina tos. Vienā no guļamistabām griesti izskatās kā marmors, bet viesistabā pa vidu griestus rotā ierāmēts tumši zils fons ar zeltītiem zāles stiebru motīviem.
Foto: Vida Press

Bez griestiem uzmanības cienīgas ir mēbeles, kas katrā telpā piemeklētas jo īpaši. Novērtētā klasika mijas ar mūsdienīgiem elementiem, krāsu salikumi katrā telpā veiksmīgi sabalansēti, ar aksesuāriem nav pārspīlēts, tomēr tie ir, un patīkami ieraudzīt telpaugus, kas allaž rada mājīgāku noskaņu jebkurā interjerā.

Šī elegantā māja piederot komiķim Džoelam Makheilam, kas māju izlicis pārdošanā par 2,55 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 2,3 miljoni eiro), vēsta ''Vida Press''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!