Foto: Shutterstock
Jaunā gada sagaidīšana nav iedomājama bez salūta, taču var arī iztikt bez pirotehnikas un maģisko pusnakti sagaidīt ar spīdīgu papīrīšu lidināšanu gaisā. Jo īpaši šāda aktivitāte patiks bērniem, turklāt to var izšaut arī iekštelpās.

Ja vēlies sarūpēt kādu pārsteigumu viesiem, konfeti būs labākais lēmums, turklāt tas nemaz nav tik sarežģīti. Lai to izveidotu, nepieciešams tualetes papīra kartons, balons, dekoratīvs papīrs (piemēram, dāvanu papīrs), šķēres, papīrīši un līmlente. Lai arī šajā video pamācībā (skatīt zemāk) izmantoti līmlapiņu papīrīši, kas sagriezti smalkāko gabaliņos, to vietā iesakām izmantot spīdīgus papīrus. Kaut vai konfekšu vai sagrieztu foliju, ja nav nekā cita. Papīru vietā var izmantot arī gliterus un strēmelēs sagrieztu, plānu papīru.

Jāsāk ar to, ka balonam jānogriež gals un tas jāuzmauc virsū kartonam. Tas arī būs tas konfeti gals, ar kuru izšaus ieliktos spīgulīšus. Lai balons nenoslīdētu, pielīmē to pie kartona ar līmlenti. Nākamais solis – aplīmē kartonam dekoratīvo papīru, lai plaukšķene būtu glītāka. Papīru pirms tam izgriez īstajā izmērā, lai tas skaisti pieguļ un noslēpj kartonu.

Darbiņš paveikts un nu var atklātajā galā sabērt papīrīšus. Kamēr vēl plaukšķene netiek izmantota, glabā tās kādā groziņā vai traukā ar tukšo galu uz augšu un tad, kad vajag izšauj, pastaipot balonu un viegli atlaižot, lai visi papīrīši izšķīst pa gaisu.

Lai brīnumaina Jaunā gada sagaidīšana!

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!