Foto: Shutterstock
Ar to vien, ka es uzņēmies rūpes par četrkājaino draugu, nepietiek, lai sevi sauktu par atbildīgu saimnieku. Dzīve kopā ar suni prasa pienākumus arī pret apkārtējo pasauli, piemēram, parūpēties, lai tavs mājdzīvnieks nenodara pāri apkārtējiem cilvēkiem un, galu galā, lai tu pats par suni varētu parūpēties. Lūk, "Pets4homes" izvirzīti vairāki priekšnoteikumi, kas būtu jāievēro katram.

Rūpīgi izvēlies šķirni

Izvēle par labu mājdzīvniekam, protams, ir apsveicama, taču jāpatur prātā, ka nevajadzētu pārvērtēt savas iespējas un līdzekļus. Vispirms jāveic rūpīgs pētnieciskais darbs, lasot šķirņu aprakstus, konsultējoties ar audzētājiem un speciālistiem, kas varēs dot norādījumus par attiecīgo šķirni. Tāpat noteikti jāpievērš uzmanība tam, kādam dzīvesveidam suns ir labāk piemērots. Ir suņi, kam garas pastaigas nemaz nav vajadzīgas, bet, piemēram, Sibīrijas haskijam noteikti jāsarūpē iespēja kārtīgi izskraidīties un nodarbināt prātu, un te ar ikdienišķu pastaigu vis nepietiks.

Tāpat noteikti ņem vērā savu dzīvesvietu un suņa izmēru, lai nav tā, ka lielajam vācu aitu sunim jādzīvo vienistabas dzīvoklī. Mazie jeb dekoratīvie sunīši labi jutīsies šaurākā mājoklī, taču lielāka izmēra mājdzīvniekiem tas var būt apgrūtinoši.

Ja esi nonācis līdz galīgajai izvēlei, centies atrast atbildīgu audzētāju. Lai pārliecinātos par to, var sazināties ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un jautāt pēc padoma. Ja iegādāsies suni no apšaubāmiem audzētājiem vai vietām, var gadīties arī nepatīkami pārsteigumi, piemēram, dzīvnieks var izrādīties ne tīras šķirnes.

Parūpējies par veselību

Foto: PantherMedia/Scanpix

Apmāci savu suni

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!