Foto: instagram.com/michellecannonsmith; instagram.com/fireflyfarmwichita/
Čaklākie dārziņu īpašnieki jau paspējuši sasēt sēklas, bet vēl nekas nav nokavēts! Parasti ierasts, ka gurķus audzē siltumnīcās vai vagās, bet "Tavs Dārzs" aplūko arī citas radošas idejas, kuras var izmantot arī savā dārzā.

Šajā rakstā varēsi izlasīt informāciju par gurķu sēšanu, bet šeit varēsi iedvesmoties no dārzeņu šķirņu kolekcionāres, kas dalās savos ieteikumos gurķu audzēšanā.

Gurķu arka. Dārzā var izveidot gurķu arku, kas atvieglos arī ražas nolasīšanu. Gurķi vīsies uz augšu, nosedzot visu metāla karkasu.

View this post on Instagram

A post shared by Firefly Farm (@fireflyfarmwichita) on Jul 14, 2018 at 11:08am PDT

Ja nevēlies neko iespaidīgu savā dārzā, tad metāla konstrukciju vietā vari lemt par labu kokam. Lūk, piemērs, kurā redzams, ka šeit "nošauti divi zaķi ar vienu šāvienu", jo ne tikai gurķiem ir atvēlēta vieta, bet arī citiem augiem. Kāpēc gan neiesēt blakus gurķiem redīsus vai citus augus?

View this post on Instagram

A post shared by Michelle Cannon Smith (@michellecannonsmith) on Jul 13, 2018 at 5:41am PDT

Kāpnītes gurķiem. Šis būs pavisam viegli izveidojams statīvs gurķiem. Vajadzēs tikai divus mietus, auklu un naglas. Auklu var likt gan "zig-zag" veidā, gan arī veidot "restītes".

View this post on Instagram

A post shared by Kate Rice (@katefrice) on Jun 21, 2018 at 10:15am PDT

Tiem, kuriem nav sava dārza – tie var izmēģināt gurķu audzēšanu podos. Kā redzams piemērā, tad šie gurķi vīsies uz augšu, jo podos ir nostiprinātas metāla konstrukcijas. Ja šis šķiet dārgs prieks, tad var arī podos iespraust elastīgus zarus, kurus var noliekt.

View this post on Instagram

A post shared by Scroll Trellis (@scrolltrellis) on Jun 5, 2018 at 3:51am PDT

Slīpā raža. Ja nav vēlmes veidot augstu sienu, to var izveidot arī slīpi. Kā redzams attēlā, tad šādi gurķu ražu ir visai viegli pamanīt.

Gurķu "vigvams". Kad gurķi pastiepsies un apņems visu konstrukciju, tad tas izskatīsies kā īsts vigvams. Ja vigvams būtu lielāks, tad tas varētu kalpot par rotaļu namiņu bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!