Foto: Shutterstock
Drīz dārzos būs vērojams īsts peoniju sprādziens, jo tās raisīs vaļā savus krāšņos un aromātiskos ziedus. Vai mazos padušu pumpurus vajag izlauzt pirms ziedēšanas, lai būtu iespaidīgāks zieds, skaidro sīpolpuķu un peoniju audzētājs Jānis Dukaļskis no Daugmales.

Kā stāsta peoniju audzētājs, tad šī pumpuru kniebšana ir atkarīga no audzētāja. "Mēs nelaužam ārā," norāda Dukaļskis. Viņš stāsta, ka šo praksi pielieto Holandē, jo tur pēc tam peoniju ziedus tirgo uz viena kāta, proti, viens liels zieds.

"Ja peoniju stāds ir maziņš, tad var kniebt ārā," skaidro audzētājs. "Ar sānu pumpuriem būs ilgāka ziedēšana, jo tie zied vēlāk." Viņš norāda, ka sānu mazie pumpuri nodrošinās peonijas ziedēšanu pat mēneša garumā. Taču, ja audzētājam ir vēlme pēc lielākiem ziediem, tad var izlauzt ārā sānu pumpurus.

Ja plāno savu dārzu šajā sezonā papildināt ar krāšņu peoniju, tad ieskaties šajā rakstā, kur stādaudzētāji iesaka skaistākās peoniju šķirnes. Savukārt šeit uzzināsi darāmos pavasara darbiņus auga uzfrišināšanai.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem vai kopšanas darbiem pavasarī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!