Foto: Shutterstock

Hostas ir ļoti pateicīgs augs ēnainām vietām dārzā, kas izcelsies ar sulīgi zaļo lapu rakstiem, kā arī papildinās ikviena dārzu! "Tavs Dārzs" šoreiz ir sarūpējis iedvesmojošas bildes ar hostām, to atrašanās vietu un kombinācijām ar citiem augiem.

Iespējams, ka vari aizņemties arī kādu ideju savam dārziņam, lai papildinātu savu dārzu ar zaļu akcentu. Savukārt šeit un arī šajā rakstā varēsi izlasīt detalizētu informāciju par hostu audzēšanu.


Hostas var radīt ļoti dekoratīvu zaļo apmali arī dārza celiņiem. Rotaļīgāku iespaidu rada tas, ka ir izvēlētas raibas hostas.

View this post on Instagram

A post shared by Julia Webb (@dreamspinner2015) on Jul 16, 2019 at 9:17am PDT

Skaistules hostas var iestādīt arī lielākā puķupodā. Šādi tās varēs pārvietot dārzā, ik pa laikam mainot atrašanās vietu un iztiekot bez pārstādīšanas.

Īstu "odziņu" starp hostām iegūsi, ja podā tai blakus iestādīsi kādu košu augu, kas izcelsies uz sulīgi zaļajām lapām. Tā var būt begonija vai arī kāds nokarens augs, kurš ir visai spilgtā krāsā, piemēram, pļavas zeltene. Tikai atceries, ka podam jābūt pietiekami lielam, lai visiem augiem pietiktu vieta!

View this post on Instagram

A post shared by Jared Tremper (@jaredtremper) on Jul 12, 2019 at 3:44am PDT


Hostas arī ļoti labi iederēsies gar ūdenstilpju vai baseinu malām. Ja nevari izvēlēties, kādus augus izvēlēties pie dīķa vai pašā dīķī, tad šajā rakstā vari smelties idejas. Turklāt – rakstā arī varēsi uzzināt, kādus dīķa augus labāk neizvēlēties.

Kur vēl ideālāka vieta, ja ne ēniņā zem kokiem? Hostas apjozīs stumbru, kas viennozīmīgi kļūstot par gaumīgu dārza elementu. Ko vēl stādīt zem lieliem kokiem, lūko šajā rakstā.

Vēlies kārtīgu akcentu dārzā? Tad hostas ar raibām lapām būs labākā izvēle. Dārzā var panākt košu akcentu, ja tās stādīsi blakus, ne katru atsevišķi.

Kā vijīga upe gar dobju malām. Kad hostas sakuplos – tās nosegs augsni, radot zaļu "paklāja" strēmelīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!