Foto: Shutterstock
Jau mazāk kā pēc mēneša svinēsim Ziemassvētkus, kas daudziem saistās ar mandarīnu, kanēļa un piparkūku smaržu. Svētku sajūtu mājoklī var uzburt jau laicīgāk, izveidojot savu svētku dekoru, kas telpu piepildīs patīkamā aromātā.

Aromātiskas sveces var uztaisīt ne tikai ar kanēļa standziņām, kuru pamācību varēsi atrast šeit, bet arī ar mandarīniem un apelsīniem. Vari pamēģināt izveidot arī neparastās mandarīnu sveces, kur degļa vietā ir izmantota mandarīna serde. Kā izveidot mandarīnu sveci, lūko šajā rakstā.

Neaizmirsti arī svētku rotas darināšanā iesaistīt pārējos mājiniekus, jo nav nekā patīkamāka par ģimenes kopā darbošanos! Arī mazie ķipari droši var piedalīties sveces izveidē, palīdzot apelsīnā iespraust krustnagliņas.

Nepieciešams:

  • Apelsīns;
  • Krustnagliņas;
  • Tējas svece;
  • Nazis;
  • Tējkarote.


Ar sveces palīdzību nomēra nepieciešamo diametru, lai izgrebtu apelsīnā caurumu. Ar nazi apelsīnā izgriež apli, bet pēc tam miziņu izceļ ar tējkaroti.

Foto: Shutterstock

Apelsīna mizā sasprauž iekšā krustnagliņas. Tās var spraust dažādi – līnijās vai arī no tām var izveidot kādu zīmējumu, piemēram, krustnagliņu sirdi.

Foto: Shutterstock
Apelsīnā sēdina tējas sveci, aizdedzina un bauda patīkamo aromātu mājoklī! Šajā rakstā vari lūkot vēl citas radošas idejas, kas mājokli palīdzēs ieskaut brīnišķīgā svētku smaržā.
Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!