Foto: Shutterstock
Kamēr daudzi ir sajūsmā par šo karstumu, tikmēr citi šo tveici nespēj vairs izturēt. Kā atvēsināt telpas? Ko darīt, ja mājoklī nav iegādāts gaisa kondicionieris? Ieteikumus lasi raksta turpinājumā.

Portāls "Māja&Dārzs" apkopoja ne tikai ārzemju portālos rakstīto, bet arī padomus no portāla "Cālis" foruma aktīvistiem. Lūk, kā savās mājās vari pārdzīvot karstumu:

Logus dienas laikā turi ciet. Neļauj karstajam gaisam ieplūst telpās. Tos atver un atstāj atvērtus tikai naktī! Kā no rīta sāk telpās ieplūst siltais gaiss – tā taisi tos ciet!

Aiztaisi aizkarus un žalūzijas. Perfekti, ja visās istabās ir tā saucamie tumšie nakts aizkari, kas neļaus saules stariem iespraukties mājoklī. Iegādāties var arī atstarojošās žalūzijas vai speciālas logu plēves, kas atstaros saules starus.

Atvēsinies vannasistabā. Auksta duša vai iegremdēšanās vannā, kas piepildīta ar aukstu ūdeni –, kas var būt labāks par šo?

Izvēlies vasarai atbilstošu gultasveļu. Skaidrs ir viens – jo plānākas segas, jo labāk! Kokvilnas, lina vai zīda gultasveļa vasarā būs ļoti patīkama, viegla, turklāt arī atvēsinoša. Kā izvēlēties labāko gultasveļu, lūko šeit, savukārt šajā rakstā varēsi uzzināt, cik bieži ieteicams iegādāties jaunu gultasveļu.

Apsmidzinies ar ūdeni. Veikalos var iegādāties speciālus ūdens smidzinātājus sejas ādai, bet tādus vari pagatavot arī pats, turklāt tas būs krietni lētāk! Mitrini ne tikai sejas ādu, bet arī pārējo ķermeni!

Aizlīmē logus ar alumīnija foliju. Vairāki "Cālis" foruma lietotāji iesaka logus aizlīmēt ar foliju, jo šādi saules stari neiekļūs telpās.

Atvēsinies ar mitriem dvieļiem. Ja nevēlies iet aukstā dušā vai vannā, tad iegremdē dvieli aukstā ūdenī, liec to pie dažādām ķermeņa daļām. Patīkams vēsumiņš uz kādu brīdi būs garantēts!

Piepildi traukus ar aukstu ūdeni. Šis padoms, protams, nebūs draudzīgs jūsu ikmēneša komunālajam rēķinam, bet telpās var salikt bļodas, kas piepildītas ar aukstu ūdeni. Arī mājas mīluļi būs par to pateicīgi!

Izvairies no tādu ierīču darbināšanas, kas izdala siltumu. Tā būtu cepeškrāsns, veļas žāvētājs un citas elektroierīces. Skaidrs ir viens – cepeškrāsns tavu māju tikai uzkarsēs, tāpēc, ja ir iespēja, tad siltās maltītes gatavo ārā.

Ieliec ledusskapī gultasveļu vai naktskreklu. Izklausās visai muļķīgi, vai ne? Bet pirms gulētiešanas saldētavā uz dažām minūtēm vari ielikt gan gultasveļu, gan naktskreklu, būs patīkams vēsumiņš pirms miega.

Padomā par savu mājokli ilgtermiņā. Protams, šādi laikapstākļi un karstums nav raksturīgs Latvijas tipiskajai vasarai, bet varbūt padomā par savu mājokli ilgtermiņā, iegādājoties gaisa ventilatorus, mitrinātājus vai kondicionierus, kas būs labs glābiņš tveicīgajās dienās. Ja dzīvo privātmājā, tad varbūt dārzā der iestādīt koku, kas nākotnē metīs ēnu tieši uz mājas.

Pastāsti komentāru sadaļā, kā tu atvēsinies šajā karstajā laikā savā mājoklī! Vai esi iegādājies gaisa kondicionieri? Vai varbūt tavs balkons ir pārvērties par pludmales kūrortu, jo uz tā ir baseins?

Savukārt rakstos zemāk vari izlasīt vēl citus rakstus, kas būs noderīgi šajā karstajā laikā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!