Foto: DELFI
Piekritīsi, ka vasaras sezona nav iedomājama bez interesantām pieturvietām? It sevišķi, ja tajās slēpjas, kāds īpašs un mīlestības pilns stāsts. Tāpēc "Delfi" komanda nolēma doties ciemos uz Talsu pusi, kur trīs kilometrus no pilsētas centra, šosejas malā, redzamas senas laukakmens mūra vējdzirnavas, kam piešķirta otra dzīvība un kurās saimnieko ugunīgs itālis kopā ar latvieti.

Līdz pat 2000. gada sākumam tās bija pamestas, nevienam nevajadzīgas, ļoti sliktā stāvoklī. 2000. gada sākumā tās iegādājās un atjaunoja itālis Džuzepe Rikardi, kas nepievilcīgajās drupās ieraudzīja potenciālu un tās iegādājās savas mīļotās sievietes latvietes Agras dēļ. Kā pašā sākumā, tā arī tagad – kad vien Džuzepe ir Latvijā, viņa durvis vienmēr ir atvērtas viesiem, kam ir interese par šo atjaunoto objektu. Tādi šoreiz bijām arī mēs!

Dienā, kad dodamies ciemos pie Džuzepes un Agras, laikapstākļi ir mānīgi – vienu brīdi spīd saulīte, citā jau nomākušās debesis, tāpēc arī bildes šķietami uzņemtas atšķirīgās dienās. Jau pa gabalu redzam vējdzirnavu skatu torņa (vējdzirnavas Džuzepe dēvē par skatu torni, jo tām nav spārnu) virsotnē plīvojam karogu, kas, kā jau pilsētā runā, ir vēstījums par to, ka dzirnavu saimnieks ir Talsos. Ja karoga masts ir tukšs, tā ir zīme, ka Džuzepes Latvijā šobrīd nav. Agra un Džuzepe apstiprina, ka tā tas patiesi arī ir! Lai gan valsts nozīmes arhitektūras pieminekli esam dokumentējuši teju no visiem rakursiem, fotogrāfijās nevar manīt saimnieku pāri. Kāpēc tā? Kā Džuzepe smejoties saka: "Lasītājiem būs iemesls atbraukt un redzēt mūs aci pret aci!"

Neviļus izteikts teikums maina dzīvi

Agra un Džuzepe nesatikās ne Latvijā, ne arī Itālijā, bet gan Vācijā. Agra turp bija devusies skolēnu vasaras brīvlaikā, lai piepelnītos. Agra ir skolotāja, Džuzepe – būvinženieris, kura vaļasprieks ir arhitektūra. Kā jau paredzams – skolai sākoties, septembrī Agra atgriezās Latvijā. Bet tā kā abu starpā bija jau kaut kas uzplaiksnījis, oktobra beigās Džuzepe, lai satiktu savu mīļoto, kāpa lidmašīnā un pirmo reizi nonāca mūsu zemē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!