Foto: DELFI
Bruģis ir skaists un ērts pagalma papildinājums līdz brīdim, kad tā šuvju vietās saaugušas nezāles. Tad ne vien jāķeras pie ravēšanas vai visa bruģa mazgāšanas, bet arīdzan jāatjauno šuvju pildmateriāls.

Nezāles no bruģa starpām var izravēt mehāniski, taču tas ir piņķerīgs un ilgs darbs, tādēļ talkā, ja ir iespēja, var ņemt augstspiediena mazgātāju, kas ne tikai palīdzēs atbrīvoties no nezālēm, bet noņems netīrumu slāni, kas sakrājies uz bruģa.

Kad bruģis ir sakopts, šuvju vietas no jauna jāaizpilda ar pildmateriālu, piemēram, smiltīm, "Delfi" raidījumā "Dārza jautājums" skaidro dārzniece un arboriste Ilze Andersone. Ja spraugas netiek aizpildītas, bruģis var izslīdēt no vietas, turklāt smilšu iebēršana palēnina nezāļu augšanu.

Pilno "Dārza jautājums" epizodi vari skatīties šeit. Tajā uzzināsi ne tikai par bruģa, bet arī dārza mēbeļu mazgāšanas principiem, bet raidījuma noslēgumā dārzniece pastāsta par plusiem un mīnusiem, dārzeņu dobes mulčējot ar tikko nopļautu zāli. Visas raidījuma epizodes vari noskatīties šeit.

No 17. aprīļa 12 nedēļas ik pirmdienu pulksten 16 raidījumā “Dārza jautājums” kopā ar dārznieci un arboristi Ilzi Andersoni uz aktuālajiem dārza darbiem paskatīsimies ne vien no teorētiskās, bet arī praktiskās puses, bet katra raidījuma beigās atbildēsim uz skatītāju jautājumiem par jebkuru sasāpējušos dārza tēmu.

Tev ir jautājums par dārza darbiem? Raksti mums darzajautajums@delfi.lv! Mēs palīdzēsim atrast atbildi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!